Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Postat de Valclaudia in Piine
13 Dec 2015 | 5796 vizualizari
Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Dupa reteta Laurei pe care o imbratisez cu drag... Am stiut ca n-are rost sa-i  amagesc pe-ai mei cu cate doi covrigi, asa ca am dublat din start cantitatile si bine am facut ;) N-am rezistat si am adus totusi mici modificari retetei dar asa cum spuneam,inspiratie mi-a fost reteta Laurei_n

Ingrediente

  • 1 kg faina alba, proaspat cernuta
  • 50 gr. drojdie proaspata
  • 600 ml lapte caldut
  • 100 ml ulei
  • 2 oua de casa
  • 50 gr. seminte de in
  • 50 gr. seminte de mac
  • 2 lingurite rase sare de Himalaya
  • 2 lingurite zahar brun
  • parmezan ras
  • seminte de susan alb
  • seminte de susan negru

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 60 grade.

Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun.

Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele caldut si uleiul, apoi faina.

Framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua parti egale.

In prima jumatate incoproram semintele de mac, iar in cealalta jumatate pe cele de in.

Oprim cuptorul,apoi introducem castroanele cu aluat pentru dospit si le lasam in cuptor pana isi dubleaza / tripleaza volumul.

Dupa dospire scoatem aluaturile pe masa de lucru si repornim cuptorul, de data asta la 180 grade.

Infainam masa de lucru.

Rupem bucatele aproximativ egale din ambele aluaturi (de marinea unui mar potrivit), le modelam sub forma de suluri lungi de cca 15cm, apoi le impletim iar la final dam aluatului forma de cerc, vezi foto.

Procedam la fel cu tot aluatul, mie mi-au iesit 16 covrigi din cantitatile de mai sus.

Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de teflon.

Separam albusurile de galbenusuri in boluri diferite.

Ungem covrigii mai intai cu galbenus batut, lasam 10 minute sa dospeasca in tava, respectiv sa se usuce galbenusul, apoi ungem un strat de albus batut.

Presaram seminte de susan alb si negru, parmezan ras,sare grunjoasa.

Dam covrigii la cuptor pentru 25-30 minute pana se rumenesc frumos.

Nu pot descrie mirosul din bucatarie dar pot sa va spun ca au iesit incredibil de pufosi...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa cu seminte si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc

Postat de mihaelar63

Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc

Pregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine . Drojdia proaspata se faramiteaza si...

Citeste continuarea

Paine bruna cu hrisca

Postat de mihaelar63

Paine bruna cu hrisca

Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta,  4 linguri din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semi-alba si lingurita cu zahar. Eu tot acum pun si maiua de la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.12.2015, 22:10
buni buni
la 13.12.2015, 22:12
ce faini sunt
la 13.12.2015, 22:15
fix din astia am scos si eu acum 10 minute
super buni!
la 13.12.2015, 22:19
Pune 2 pt pachet. Iaurt am eu
la 13.12.2015, 22:48
ce buni

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking