Ingrediente
- cca 380-390 g fina
- 5 g drojdie uscata ( eu am pus 7 cat avea pliculetul)
- 270 ml apa calduta
- 6 g sare
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei
- Solutie alcalina
- 50 g bicarbonat
- 600 ml apa
- Pt. presarat
- sare grunjoasa si mac
Mod de preparare
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, drojdia si zaharul, apoi am turnat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa framant apoi am adaugat si uleiul, am obtinut un aluat moale, elastic si nelipicios. Am lasat aluatul la crescut cca 35-40 min la loc calduros. Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 8 parti egale si am format covrigii. Am incins cuptorul foarte bine. Am pus la fiert apa si bicarbonatul, cand a inceput ca clocoteasca am scufundat pentru 5 secunde covrigul, apoi l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Am presarat peste covrig sare si mac. Am bagat tava la cuptorul bine incins cca 13-25 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu mac si sare (opariti si copti)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|