Covrigi cu mac, susan si parmezan

Postat de RuxyRux in Piine
4 Mar 2011 | 10509 vizualizari
Covrigi cu mac, susan si parmezan

Se fac usor, dintr-un aluat superb care creste in timp ce-i faci, foarte gustosi.... dispar repede din farfurie...se pot face in orice varianta numai cu mac si sare sau numai cu susan...eu am ales varianta cu de toate...

Ingrediente

  • 4 cani si jumatate de faina( am pozat cana pentru model de masura)
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita si 1/2 sare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 oua usor batute( pentru uns)
  • 100 mg unt
  • sare grunjoasa,
  • mac,
  • susan,
  • parmezan( sau cascaval)

Mod de preparare

Intr-un vas larg cernem faina, facem o gropita in mijloc punem drojdia, deasupra zaharul si sarea pe margini.

Incalzim intr-un ibric laptele, apa si uleiul pana se incalzesc destul de bine( nu fierbinte) doar atat cat sa placa la mana.

Se toarna cate putin in vas si se framanta un aluat frumos, elastic si maleabil.( nu mai mult de 4-6 minute).

Se acopera si se lasa la cald 10 minute.

Se imparte in 14 bucati egale.

Se tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt.

Incepem sa facem covrigii.

Actiunea trebuie sa se desfasoare la loc cald in bucatarie( dati drumul la foc la ochiul de la aragaz).

Atentie bucatile mici de aluat sa fie la distanta unele de altele ...ele cresc.

Din fiecare bucata facem cate un sul lung de 20 cm.

II impletim ca in imagine si  punem covrigul direct in tava.

Nu-i putem pune pe toti o data astfel ca vom face doua tavi.

II ungem cu ou batut si-i punem la cuptor la 180 grade.

Intre timp intr-o farfurie radem parmezan( cascaval), amestecam cu sare , mac si susan.

Topim untul in ibric.

Scoatem covrigii dupa 15 minute si-i ungem pentru a doua oara de data aceasta cu unt, apoi ii presaram cu amestecul de susan mac si parmezan.

Ii dam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.

Si sunt gata, ii lasam la racit si ii servim cu pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu mac, susan si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Postat de Valclaudia

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Preincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2011, 23:45
covrigei fundite primaa pot sa iau cate fundite vreau?
la 04.03.2011, 23:46
Te rog sa iei cati vrei scumpo
la 04.03.2011, 23:49
in cazul asta nu mai prinde nimeni niciunu ....dar cum ma gandesc si la ceilalti bucatarasi....iau 1 si-ti dau un
la 04.03.2011, 23:52
deyutzky ce draguta esti primesc pupicul cu drag si-ti daruiesc si eu cativa
la 04.03.2011, 23:54
Deyu...ms ca mi-ai lasat si mie..
Ruxy,arata minunat...superb...crezi ca as putea altfel de sare,nu cred ca gasesc aici sare grunjoasa.. ??im plac mul mai ales cu mac

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking