Covrigi cu unt si cascaval

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
6 Mar 2022 | 4821 vizualizari
Covrigi cu unt si cascaval

Vazusem pe instagram un videoclip cu aceasta reteta si am salvat-o. Aseara am facut si eu acesti covrigi minunati.  Data viitoare voi dubla cantitatile pentru ca au iesit deliciosi!

Ingrediente

  • 400 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 4 g drojdie uscata
  • 1/2 lgt zahar
  • 190 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 50 g unt topit si racit
  • cascaval
  • unt moale, la temperatura camerei
  • patrunjel verde tocat
  • un ou mic pt uns

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se combina ingredientele apoi se framanta pana devine un aluat omogen si nelipicios. Se lsa la dospit la loc caldut pentru 1 ora.

Se ia aluatul si se imparte in 4 parti egale. Se ia o parte si se intinde subtire in forma dreptunghiulara. La fel se procedeaza si cu a doua bucata. Una din foi se unge cu untul moale in strat subtire. Se presara deasupra cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici apoi cu patrunjel verde tocat. Se asaza deasupra cealalta foaie, se trece usor peste cu sucitorul apoi se taie in fasii late de doua degete, pe latime.

Se ia fiecare fasie, se intinde usor cat ii permite, se pliaza in doua apoi se rasuceste si se prinde la capete. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu restul fasiilor, apoi cu celelalte doua bucati de aluat.

Se lasa in tava sa mai creasca inca 20 de minute apoi se ung cu oul bine batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se pot servi atat calzi cat si reci. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu unt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigi cu mac, susan si parmezan

Postat de RuxyRux

Covrigi cu mac, susan si parmezan

Intr-un vas larg cernem faina, facem o gropita in mijloc punem drojdia, deasupra zaharul si sarea pe margini. Incalzim intr-un ibric laptele, apa si uleiul pana se incalzesc destul de bine( nu...

Citeste continuarea

Covrigei de casa cu cascaval si seminte de in

Postat de FlaviaD

Covrigei de casa cu cascaval si seminte de in

Am pregatit un aluat din faina neagra, unt, lapte batut, mult cascaval, oua, drojdie si apa. Am dat cascavalul pe razatoare, am adaugat condimente – fiindca imi doream sa obtin niste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2022, 19:30
la 06.03.2022, 19:42
la 06.03.2022, 19:45
Buni!
la 06.03.2022, 20:55
Ce bine arată!
la 06.03.2022, 20:55

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking