Ingrediente
- 300 g faina neagra
- 300 g cascaval
- 50 g unt
- drojdie
- 2 linguri lapte batut
- 1 cana de apa
- 2 oua (pentru aluat)
- 1 ou (pentru uns covrigeii)
- condimente (sare, busuioc, cimbru, piper alb)
- 1/2 cana seminte de in
- seminte de chimen-optional
Mod de preparare
Am pregatit un aluat din faina neagra, unt, lapte batut, mult cascaval, oua, drojdie si apa.
Am dat cascavalul pe razatoare, am adaugat condimente – fiindca imi doream sa obtin niste covrigei foarte aromati – si semintele de in. Am framantat bine aceasta compozitie pana am obtinut un aluat maleabil si pufos.
Am lasat la dospit intr-un loc ferit de curent si acoperit cu un prosop pana ce si-a dublat volumul. Apoi doar am intins cu sucitorul o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Am asezat covrigeii intr-o tava intinsa, unsa cu putin ulei si apoi tapetata cu hartie de copt. Pentru a se rumeni frumos, am batut un ou intr-un castron si cu o pensula am imprastiat oul batut peste fiecare covrigel.
Am dat la cuptor pentru 10 minute, la treapta a 2-a. Am procedam la fel cu restul de aluat.
Pentru diversitate putem presara si seminte de chimen.
Din cantitatile prezentate mai jos eu am obtinut patru tavi intinse de covrigei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei de casa cu cascaval si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|