Covrigi dulci si aromati

Postat de Alinutza80 in Dulciuri
12 Apr 2013 | 5951 vizualizari
Covrigi dulci si aromati

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75 g margarina la temperatura camerei
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie (sau un plic)
  • 70 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri miere
  • 400 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru uns aluatul:
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Aluatul se pregateste asa: se pune drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut intr-un vas si se lasa sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia.

Se adauga faina in ploaie (nu toata deodata) si se framanta. Se alterneaza faina cu margarina moale, lingurile de miere, coaja rasa de lamaie si se framanta pana cand se obtine un aluat moale si lucios ca cel de cozonac.

Se lasa aluatul la dospit, pana cand isi dubleaza volumul. Se rastuarna pe masa de lucru unsa cu putin ulei si se  imparte in doua.

Fiecare parte se intinde intr-o foaie de 30x40cm si apoi se intinde pe ea margarina amestecata cu zaharul vanilat. Se indoaie foaia (pe lungime), astfel incat partile unse cu margarina sa fie in interior, dupa care se taie (tot pe lungime) fasii de 2 cm.

Fiecare fasie de 2 cm se taie in doua, iar cele doua parti se impletesc una dupa cealalta. Se unesc capetele spiralelor intr-un cerc, se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se unge fiecare covrig cu ou.

Se baga la cuptorul incins la 200 de grade pentru 15-20 de minute, pana cand sunt rumeniti in exterior.

Pe cativa am pus si nuca pisata.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi dulci si aromati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu mere

Postat de Bunica

Placinta  cu mere

Pentru început ne ocupăm de maia. Din 250 ml. apă+ drojdie+2 lingurițe zahăr+o lingură de făină preparăm maiaua. Punem toate ingredientele într-un bol,le amestecăm...

Citeste continuarea

Rulada cu crema de lamaie si branza

Postat de rocsi_1612

Rulada cu crema de lamaie si branza

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 16:33
la 12.04.2013, 16:44
la 12.04.2013, 16:47
bunatate
la 12.04.2013, 16:51
arata foarte bine , cred ca sunt o bunatate
la 12.04.2013, 16:52
place

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking