Covrigi pufosi cu faina si seminte de in

Postat de Valclaudia in Piine
22 Mai 2017 | 2598 vizualizari
Covrigi pufosi cu faina si seminte de in

reteta pentru picnic

Ingrediente

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 2 linguri faina de in
  • 3 linguri seminte de in
  • 50 ml ulei
  • 750 gr faina de tip 650
  • 750 ml apa calduta
  • pentru presarat deasupra putina sare si seminte de in

Mod de preparare

Zdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul.

Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650.

Vom obtine un aluat usor uleios pe care il vom imparti in 15 bucati de marime aproximativ egala.

Preincalzim cuptorul la 50 grade C.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Modelam aluatul in forma de covrigi, ii asezam in tavi si presaram putina sare peste ei si seminte de in.

Dam tavile la cuptor pentru 30 minute, ii lasam la dospit, apoi ridicam temperatura la 175 grade C, pornim functia de coacere cu ventilatie si lasam covrigii la rumenit, in jur de 35 minute.

Scoatem covrigii din cuptor si din tava pe un gratar.

Ii servim fierbinti sau reci, acasa, la scoala sau la munca, in parc sau la picnic in asteptarea gratarului :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi pufosi cu faina si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

Postat de Ksenya

Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

  Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta   (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele,...

Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de RODIMUR

Paine cu cartofi

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se lasă să se răcească bine, după care se decojesc și se pasează, sau se dau pe răzătoarea mică. Se frământă bine cartofii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 06:43
Buni, foarte buni! numai buni de pachetel la scoala..
la 22.05.2017, 08:35
la 22.05.2017, 08:41
Ce buni ar fi acum!
la 22.05.2017, 09:08
Foarte buni!
la 22.05.2017, 10:53
Ce pufosi sunt!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking