Covrigi sarbesti cu susan

Postat de ione21 in Piine
14 Feb 2014 | 3387 vizualizari
Covrigi sarbesti cu susan

Ingrediente

    • 300 gr făină tip 400
    • 500 gr făină tip 550
    • 300 ml apă caldă
    • 200 ml lapte cald
    • 100 ml ulei
    • 1 lingură de zahăr
    • 1 linguriţă de sare
    • 15 grame de drojdie granulată
    • 1 pachet de susan
    • Mai avem nevoie de:
    • 1 ou bătut
    • 3 linguri de făină
    • 1 lingură de sar

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele lichide, sarea si zahărul, apoi se adaugă făina amestecată cu drojdia şi se mixează sau se frământă până devine un aluat nelipicios dar nu foarte tare;

Se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute, într-un loc cald şi ferit de curenţii de aer, până îşi dublează volumul;

Se pregăteşte amestecul sărat cu care se vor prelinge covrigii, amestecând făina, sarea şi atâta apă cât este nevoie pentru a se forma un aluat fără cocoloaşe, de consistenţa celui de clatite.

După ce a dospit aluatul se iau bucăţele de circa 60 de grame şi se formează covrigi ca în imagine, se ung cu un ou bătut, se presară susanul şi se dau la cuptorul încalzit pentru 10 minute, de la foc mare spre mediu;

Se scot şi se ung cu amestecul de făină cu sare şi se mai dau la cuptor pentru 5 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu dovleac fara ou

Postat de antici_gabytza

Paine cu dovleac fara ou

Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1...

Citeste continuarea

Paine turceasca Ramadan

Postat de rocsi_1612

Paine turceasca Ramadan

Intr-un bol puneti apa calduta, drojdia si le amestecati. Adaugati laptele si uleiul. Cerneti faina, o turnati in bol peste lichide. Presarati zaharul si sarea. Incepeti si framantati. O sa iese...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2014, 00:31
la 15.02.2014, 00:55
la 15.02.2014, 08:35
la 15.02.2014, 08:45
Foarte buni servesc si eu unu
la 15.02.2014, 19:34
Foarte buni

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking