Coznac cu mac

Postat de divainbucatarie in Dulciuri
18 Dec 2010 | 6554 vizualizari
Coznac cu mac

Ingrediente

  • 230g zahar
  • 600g faina
  • 80g unt topit
  • 100g smantana
  • 3 oua
  • 1 varf de sare
  • coaja rasa la 1 portocala
  • 25 g drojdie
  • 1 filoa esenta de vanilie
  • 1 lingura de rom
  • 1 lingura suc de portocale

Mod de preparare

Pentru inceput realizam umplutura de mac: punem macul, laptele si 4 linguri cu varf de zahar la fiert. Le lasam pe foc pana scade aproape tot laptele. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lingura de rom. Apoi trecem sa realizam aluatul. Pregatim maiaua din 50 ml lapte, drojdie si o lingurita de zahar. Le lasam intr-o cana mare sa fermenteze – in 10-15 minute se va umfla cat sa iasa din cana. Punem faina cu un varf de sare într-un vas. Facem o gaura în mijloc si turnam maiaua, framantam usor, apoi adaugam galbenusurile frecate cu zahar. Punem si coaja rasa de portocale si amestecam. Incepem sa framantam si adaugam pe rand smantana, untul topit si la sfarsit albusurile batute spuma. Adaugam 1 lingura suc de portocale si continuam sa framnatam inca 10-15 minute. Daca aluatul se lipeste dupa acest interval de maini, mai adaugati faina si mai framantati inca cateva minute. Acoperim vasul si il lasam 30 – 40 sa creasca.Cand aluatul a crescut, il taiem in doua si intindem cate o foaie din fiecare. Ungem fiecare foaie cu jumatate din umplutura lasand pe margini cam 2cm. Rulam fiecare foaie si obtinem doua suluri pe care le vom impleti. In acest fel vom obtine pe fiecare felie un desen frumos si va fi plina de mac.Punem cozonacul in tava si il mai lasam la dospit inca 10-15 minute. Ungem cozonacul cu ou batut, presaram zahar tos si seminte de mac, apoi il bagam in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 60 minute. Dupa 15-20 minute de copt puteti acoperi cozonacul cu o hartie, astfel incat sa nu fie ars la suprafata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coznac cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prune umplute cu nuci

Postat de Ksenya

Prune umplute cu nuci

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie....

Citeste continuarea

Pariziene cu gem de gutui

Postat de merisor67

Pariziene cu gem de gutui

Punem faina cernuta intr-un bol si o amestecam cu garantul pentru alusturi dospite. Intr-un bol frecam oul intreg + albusul separat de galbenusul cu care vom unge parizienele, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2010, 10:31
primaaaa
la 18.12.2010, 10:33
supeer...
la 18.12.2010, 10:53
super bun
la 18.12.2010, 11:14
ce bine arata
la 18.12.2010, 11:32
Ce splendoare!!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking