Cozonac

Postat de ionela2682 in Dulciuri
5 Iun 2011 | 3977 vizualizari
Cozonac

Cu ceva timp in urma a face cozonac mi se parea o chestie imposibila...iar acum este un dulce pe care-l prepar mereu....si de fiecare data -mi iese extraordinar ( asa :lauda-ma gura ca deaia-ti dau sa mananci !)

Ingrediente

  • Ingrediente pt 2 cozonaci:
  • 2 cani lapte
  • 1 1/2 cani zahar
  • 5 galbenusuri
  • coaja si suc de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 cub de drojdie
  • sare
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde ( +/- 1 kg)
  • Umplutura,
  • ciocolata
  • stafide
  • nuca
  • 2-3 lg ulei

Mod de preparare

-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul,se dauga apoi aromele

-se incepe adaugarea fainii framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai  inmuia in momentul in care se adauga uleiul)

--incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini

-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul

-turnam aluatul pe masa de lucru ,adaugam stafidele ,si-l mai framantam putin pana ce stafidele sunt inprastiate uniform in aluat

-impartim aluatul in 4 bucati de greutate identica

-ciocolata rasa se amesteca cu putin ulei .

-se intind bucatile de aluat in foaie cat mai subtire,se unge cu compozitia de ciocolata se presara nuca si se ruleaza strans

-se vor impleti cate 2 sulurile de mai sus ,se pun in tava de cozonac cu hartie de copt pentru o coacere uniforma

-se acopera cozonacii si se dau la loc cald pana cresc frumos

-se ung cu galbenus de ou amestecat cu 3-4 lg de lapte,se presara deasupra susan,mac sau zahar.

-se dau la cuptor la inceput la o temperatura mai mica 160 grade ( treapta 2 la cptorul cu gaz )iar spre final marim temperatura pentru a se rumenii frumos( 180G(Treapta 3 la cuptorul cu gaz)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac Cruffin

Postat de rocsi_1612

Reteta de cozonac Cruffin

Iata cum se prepara Reteta de cozonac Cruffin Intr-un pahar puneti drojdia uscata, 1 lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura rasa faina. Amestecati totul, lasati 10-15 minute, sa...

Citeste continuarea

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2011, 17:45
minunat arata! foarte frumos a crescut!
la 05.06.2011, 17:54
ce frumos este!
la 05.06.2011, 18:03
Arata tare frumos
la 05.06.2011, 18:15
ce frumos e
la 05.06.2011, 19:16
frumos...............

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking