Cozonac

Postat de ana in Dulciuri
2 Apr 2010 | 10878 vizualizari
Cozonac

Dupa cativa ani de incercari ,fel si fel de retete anul acesta am gasit reteta potrivita ,asa cozonac face o singura persoana (pe care o cunosc) si care nu da reteta .

Ingrediente

  • Am preparat la masina de paine
  • 3 oaua
  • 300 ml lapte
  • 700-750 gr faina 
  • 200 ml ulei
  • coaja de lamaie ,vanilie,rom
  • 40 gr drojdie
  • Crema
  • 1 cana zahar
  • 2 albusuri 
  • cacao 
  • rom
  • nuci,stafide,rahat(dupa  preferinte)

Mod de preparare

Se clocoteste laptele cu zaharul si se lasa cam 5 minute sa se odihneasca .Intre timp intr-o canita punem 3-4 linguri de lapte caldut cat sa dizolvam drojdia ,1 lingurita de zahar si presaram putina faina deasupra (o lasam la crescut) .Laptele fierbinte il turnam peste faina si dam drumu la masina ori ne apucam sa amestecam cu o lingura ,e ceva de munca.Dupa ce am incorporat toata faina punem galbenusurile frecate cu putina sare ,albusurile batute spuma ,mirodeniile si drojdia din canita.Framantam pana s-au incorporat bine ,apoi punem cate putin ulei caldut (nu pe tot odata) si framantam dupa caz,la masina il lasam la programul de framantat ,la mana il framantam cam 10 minute .Il punem la crescut la cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim crema.Batem 2 albusuri spuma cu 1 cana de zahar le batem  pana se intepenesc in castron ,apoi adaugam cacao ,rom si nucile taiate.

Cand e gata aluatul il impartim in 2 (ies 2 cozonaci medii) sau in 4 daca vreti impletit.intindeti cu mana coca ungeti cu crema (nu multa ca iese din rulou) si rulam.Punem in tavi sii lasam la crescut cam 1 ora.

II coacem la foc mic (depinde de cuptor ,eu am pe gaz si cam parleste,ca sa nu ii ard am pus tava de cuptor dedesupt si am copt cam 1 ora )

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac Cruffin

Postat de rocsi_1612

Reteta de cozonac Cruffin

Iata cum se prepara Reteta de cozonac Cruffin Intr-un pahar puneti drojdia uscata, 1 lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura rasa faina. Amestecati totul, lasati 10-15 minute, sa...

Citeste continuarea

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2010, 00:09
la 03.04.2010, 02:27
pune si sectiune taiat sal vedem mai bine
la 03.04.2010, 11:17
o sa pun dupa Pasti
la 03.04.2010, 11:20
am taiat numai un coltisor ca nu mai puteam de curiozitate.
la 04.04.2010, 17:31

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking