Ingrediente
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 150 gr zahar tos
- 10 gr sare
- 5 oua
- 75 ml lapte
- 175 gr unt taiat cuburi
- 1 ou pentru uns
- esenta vanilie
- coaja de lamaie si portocala
- optional - fructe confiate sau alta umplutura la alegere
Mod de preparare
Se poate folosi la framantare si masina de paine.
Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea adaugandu-se treptat laptele caldut in care s-a dizolvat in prealabil zaharul, sarea, vanilia si coaja de portocala si lamaie.se adauga untul taiat cubulete si maiaua si se framanta bine, cam 30 minute. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga treptat cate putina, dar daca se framanta bine e suficienta cele 500 gr.
Se pune la frigider pentru 6 ore, acoperind vasul cu o folie de plastic. Dupa cele 6 ore de stat la frigider se trece la masa de lucru, modelandu-se dupa preferinta. Se lasa la crescut cam 1 si 1/2 ore. Apoi se coace in cuptorul preincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac briosa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|