Cozonac briosa

Postat de gugugh in Dulciuri
25 Oct 2010 | 5562 vizualizari
Cozonac briosa

un desert bun bun...

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 gr zahar tos
  • 10 gr sare
  • 5 oua
  • 75 ml lapte
  • 175 gr unt taiat cuburi
  • 1 ou pentru uns
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie si portocala
  • optional - fructe confiate sau alta umplutura la alegere

Mod de preparare

Se poate folosi la framantare si masina de paine.

Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea adaugandu-se treptat laptele caldut in care s-a dizolvat in prealabil zaharul, sarea, vanilia si coaja de portocala si lamaie.se adauga untul taiat cubulete si maiaua si se framanta bine, cam 30 minute. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga treptat cate putina, dar daca se framanta bine e suficienta cele 500 gr.

Se pune la frigider pentru 6 ore, acoperind vasul cu o folie de plastic. Dupa cele 6 ore de stat la frigider se trece la masa de lucru, modelandu-se dupa preferinta. Se lasa la crescut cam 1 si 1/2 ore. Apoi se coace in cuptorul preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac briosa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec din briosa/cozonac

Postat de ctlina

Desert chec din briosa/cozonac

Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt forma de chec si presarati migdale feliate pa toata suprafata. Bateti ouale cu smantana, laptele si zaharul. Inmuiati felii de briosa in...

Citeste continuarea

Cozonac - Briosa "Omida"

Postat de ctlina

Cozonac - Briosa "Omida"

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.  Lasam sa-si dubleze  volumul . In castronul unde formam aluatul punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2010, 12:02
la 25.10.2010, 12:27
Vin si eu la o feliuta
la 25.10.2010, 12:59
la 25.10.2010, 13:53
la 25.10.2010, 14:16

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking