Cozonac "bulgarasi cu surprize" - multicooker

Postat de Irinukaaa in Dulciuri
11 Noi 2014 | 4593 vizualizari
Cozonac "bulgarasi cu surprize" - multicooker

Delicios! Atat pot spune despre el!

Ingrediente

  • 450 ml lapte
  • 1 kg faina
  • 300 g zahar
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • coaja de la o lime
  • 30 g drojdie proaspata
  • stafide, fulgi de migdale, ciocolata, nuci

Mod de preparare

Incalzim putin lapte si il adaugam peste drojdie, pregatind astfel maiaua. Se adauga o lingura de faina si se lasa la crescut.

Restul de lapte il punem si pe el pe foc incalzindu-l, fara a-l fierbe, in care adaugam zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom  si coaja de lime spalata bine.

Pregatim faina, punand-o intr-un castron peste care adaugam amestecul de laptesi amestecam. Adaugam 4 oua batute bine, drojdia si untul topit (70g din el).

Dupa omogenizare, il lasam la crescut aproximativ 30 minute intr-un loc lipsit de curenti.

Intindem aluatul in care punem restul de unt taiat feliute subtiri. Se ruleaza si se mai lasa 5 minute.

Se intinde din nou, se formeaza bulgarasi in care introducem fulgi de migdale cu ciocolata, stafide cu nuca macinata, rahat cu nuca si stafide.

Ungem oala cu unt/ulei, se aseaza in oala si se dau cu amestecul format de un galbenus de ou si putin lapte.

Selectam programul Bake al multicookerului, timpul: 40 minute, temperatura: 150 grade. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "bulgarasi cu surprize" - multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu nuca si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu nuca si ciocolata

Foile de blat: Am folosit o tava cu dimensiuni de 28/38 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf d esare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si piersici

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2014, 21:11
Ce bun este!
la 12.11.2014, 09:06
Bun!
la 12.11.2014, 16:23
la 13.11.2014, 15:39

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking