Cozonac cu branza, stafide si fulgi de cocos
Postat de Criss in Dulciuri
10 Mai 2016 | 4756 vizualizari
Daca pana de curand nu imi placea aproape deloc cozonacul, acum, de ceva timp m-am "imprietenit" cu el, ba chiar a ajuns sa-mi placa foarte tare. Dar asta doar de cand am masina de paine. Masina asta de paine e o adevarata comoara la casa omului. Eu o folosesc zilnic, pentru ca zilnic fac cate o paine dar, de cand am masina de paine e o placere sa fac tot felul de aluaturi, cornuri, pizza, covrigi, cozonaci. Azi va aduc o reteta de cozonac, cu totul inedita. Un cozonac umplut cu branza, stafide, coaja de portocale confiate si fulgi de cocos. Ideea cozonacului cu branza si stafide mi-a venit asa din senin, pentru ca aveam niste branza de la Lidl si nu stiam ce sa fac cu ea. Initial imi era teama ca branza fiind umeda, cozonacul nu va creste si cine stie ce o sa-mi iasa. Dar n-aveam chef de facut branzoici, vroiam ceva care sa nu-mi ia mult timp si am dat o cautare pe Google, sa vad daca mai are si altcineva idei traznite ca ale mele. :P Surpriza, n-am inventat eu cozonacul cu branza, dar am vazut pe blogul Cristinei Toth ("Diva in bucatarie") ca ea a adaugat fulgi de cocos la branza. Asa am facut si eu si a iesit ceva deosebit de gustos. Reteta aluatului de cozonac e aceeasi pe care o fac de fiecare data si de care sunt foarte multumita.