Cozonac cu branza, stafide si fulgi de cocos

Postat de Criss in Dulciuri
10 Mai 2016 | 4756 vizualizari
Cozonac cu branza, stafide si fulgi de cocos

Daca pana de curand nu imi placea aproape deloc cozonacul, acum, de ceva timp m-am "imprietenit" cu el, ba chiar a ajuns sa-mi placa foarte tare. Dar asta doar de cand am masina de paine. Masina asta de paine e o adevarata comoara la casa omului. Eu o folosesc zilnic, pentru ca zilnic fac cate o paine dar, de cand am masina de paine e o placere sa fac tot felul de aluaturi, cornuri, pizza, covrigi, cozonaci. Azi va aduc o reteta de cozonac, cu totul inedita. Un cozonac umplut cu branza, stafide, coaja de portocale confiate si fulgi de cocos. Ideea cozonacului cu branza si stafide mi-a venit asa din senin, pentru ca aveam niste branza de la Lidl si nu stiam ce sa fac cu ea. Initial imi era teama ca branza fiind umeda, cozonacul nu va creste si cine stie ce o sa-mi iasa. Dar n-aveam chef de facut branzoici, vroiam ceva care sa nu-mi ia mult timp si am dat o cautare pe Google, sa vad daca mai are si altcineva idei traznite ca ale mele. :P Surpriza, n-am inventat eu cozonacul cu branza, dar am vazut pe blogul Cristinei Toth ("Diva in bucatarie") ca ea a adaugat fulgi de cocos la branza. Asa am facut si eu si a iesit ceva deosebit de gustos.  Reteta aluatului de cozonac e aceeasi pe care o fac de fiecare data si de care sunt foarte multumita.

Ingrediente

  • Ingrediente aluat: 
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic drojdie uscata Dr.Oetker
  • Umplutura: 
  • 400 g branza de vaci (PILOS)
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • 1 lingura gris
  • 3 linguri fulgi de cocos
  • coji de portocale confiate

Mod de preparare

Pentru aluat, am pus din nou masina de paine la treaba. In cuva masinii de paine se introduc ingredientele in ordine, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, oul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocale, faina si in final drojdia. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si la finalul programului avem un aluat crescut, fin, matasos.
Pentru umplutura se amesteca branza cu zaharul, galbenusul de ou, aromele, coaja de portocale, stafidele, se adauga grisul si fulgii de cocos si se omogenizeaza. Umplutura nu trebuie sa curga de pe lingura, trebuie sa fie putin mai groasa dar in acelasi timp usor de intins pe aluat. Branza nu trebuie sa fie umeda. Eu am folosit branza de la Lidl, care e cremoasa, nu are apa. Daca folositi o branza mai umeda, e bine sa o scurgeti in prealabil, sau mai adaugati o lingura de gris in plus.
Aluatul se imparte in doua parti egale, se intind doua foi dreptunghiulare, pe fiecare foaie se pune jumatate din cantitatea de umplutura, se ruleaza si se impletesc cele doua rulouri obtinute.
Cozonacul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu un prosop. Se lasa sa mai creasca 20-25 minute, apoi se unge cu galbenus de ou si se presara zahar deasupra. Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de o ora. Dupa 35 minute eu am scos cozonacul si l-am acoperit cu folie de aluminiu, ca sa nu se arda ci sa aiba o culoare frumoasa si rumena.
Cu siguranta il voi repeta, pentru ca e delicios. Aromele de vanilie, coaja de portocale si cocos se imbina perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza, stafide si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zahar

Postat de rocsi_1612

Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zahar

Punem branza intr-un bol, galbenusurile si le mixam bine. Adaugam siropul de struguri si mar, mixam, apoi punem laptele, vanilia si praful de copt. Faina o punem treptat in compozitia obtinuta....

Citeste continuarea

Rulada cu gem de visine si crema de alune

Postat de Adele

Rulada cu gem de visine si  crema de alune

Pentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2016, 07:40
Perfect pentru cafeluta Felicitari pentru premiu
la 10.05.2016, 07:43
Tare bun si frumos e!
la 10.05.2016, 08:19
la 10.05.2016, 08:43
bun bun
la 10.05.2016, 08:46
Pufos și delicios!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking