Desert eclere

Postat de gicuta69 in Dulciuri
13 Oct 2015 | 17083 vizualizari
Desert eclere

Daca energia electrica se intrerupe vreo 4-5 ore si nu poti spala, aspira si calca, nu-ti ramane decat sa incingi cuptorul (pe gaz) si sa te apuci sa coci eclere. Asta mi s-a intamplat de dimineata :) Asa ca…azi v-am adus niste eclere tare bune (preparate manual, cu telul) :)

Ingrediente

  • Cojile de eclere :
  • 2 cani faina (cana de 250 ml)
  • 1 1/2 cana apa
  • o cana de ulei
  • 7 oua
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura de frisca:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • Decor:
  • 100 g ciocolata 50 % cacao
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Coji eclere: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos) si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt, lasand distanta intre ele. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (aproximativ 190-200 grade) pentru 25 minute, pana eclerele se rumenesc frumos. Se scoate apoi tava si se lasa la racit.

Crema:  Intr-un vas cu fund dublu punem laptele la fiert cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana, apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie, zaharul vanilat si untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.

Umplutura frisca: Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca. O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.

Decor: Punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.

Asamblare: Taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie(pos), le umplem cu crema apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert eclere cu crema de vanilie

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2015, 20:29
Wooooow Ce mult imi plac
la 13.10.2015, 20:34
Yammy! Ce bune or fi! Imi place si umpluturaVreau si eu sa fac intr-o zi
la 13.10.2015, 20:38
Le ador!
la 13.10.2015, 20:55
minunate si frumoase
la 13.10.2015, 21:09
Ce imi plac!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking