Ingrediente
- Compozitia de cozonac se face din
- 100 gr. unt
- 100gr. zahar
- 200 ml. lapte
- 600 gr. faina
- 2 oua
- 50 gr.drojdie proaspata
- un varf de sare.
- Umplutura de mac se face din:
- 250gr. mac
- 250 gr.zahar
- 200ml lapte
- 2-3 plicuri zahar vanilinat
- esenta rom dupa gust.
- Pentru uns cozonacii:
- 1 ou cu putin lapte.
Mod de preparare
Compozitia cozonacului:
1. Drojdia se pune la inmuiat cu putin zahar si lapte.
2.Se topeste untul se ia de foc si se aduga zaharul,laptele si se amesteca foarte bine.Se lasa un pic sa se racesca.
3. cele 2 oua si praful de sare se bat bine.
4. Peste ouale batute se adauga amestecul de lapte .
5. Intr-un vas se pune faina alba cernuta, se adauga drojdia si amestecul de lapte cu oua.Se framanta bine.Se acopera si se lasa la crescut o ora.
Aluatul crescut se imparte in 4 suluri si in functie de preferinta voastra se pot face 2 cozonaci impletiti sau 4 simpli.
Aluatul se intinde , se aseaza compozitia de mac se ruleaza si se aseaza intr-o tava pt. chec, unsa si tapetata cu hartie de copt.Se ung deasupra cu ou si lapte.
6. se dau la cuptorul incalzit in prealabil 40-45 minute la 180 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac pufos si gustos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|