Cozonac cu nuca

Postat de timea in Dulciuri
9 Apr 2012 | 5196 vizualizari
Cozonac cu nuca

Ingrediente

  • Ingrediente pt 2 cozonaci:
  • - 1 kg faina
  • - 4 oua
  • - 200 gr zahar
  • - 150 ml ulei
  • - 500 ml lapte
  • - 2 pliculete drojdie uscata
  • - 1/4 lingurita sare
  • - coaja rasa de la o portocala
  • Pt umplutura:
  • - 1 albus ou
  • - 7 linguri zahar
  • - 300 gr nuca macinata
  • - 1 esenta rom
  • - 7-8 linguri lapte
  • Pt uns:
  • 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si cojile de portocala, apoi turnam drojdia dospita si amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si laptele caldut amestecat cu zaharul. Framantam bine cu mana adaugand spre final si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini. Toata operatiunea nu tine mai mult de 20 min. Acoperim si punem la cald pt aprox 1 ora.

In acest timp pregatim umplutura. Batem spuma albusul de ou, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi treptat nuca macinata, esenta de rom si laptele.

Daca aluatul si-a dublat volumul, trecem la treaba. Intindem doua foi (se intinde foarte usor cu mana cu putin ulei), ungem cu umplutura de nuci si rulam. Ungem tavile cu ulei, punem aluatul rulat si mai lasam aprox 30-45 min la dospit. Ungem cu galbenusul de ou si dam la cuptor timp de 35-40 minute.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca, apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2012, 11:22
iau eu prima felie
la 09.04.2012, 11:23
fain arata
la 09.04.2012, 11:25
frumosss
la 09.04.2012, 11:36
Oana serveste!

Multumesc fetelor
la 09.04.2012, 11:59
Ma servesc cu o feliuta!!!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking