Cozonac cu rahat si nuca

Postat de Creatsa in Dulciuri
5 Mai 2013 | 4707 vizualizari
Cozonac cu rahat si nuca

A fost foarte laudat acest cozonac ,a iesit perfect !Paste Fericit!>:D

Ingrediente

  • Aluat oparit :
  • 100 ml lapte oparit
  • 50 g faina
  • Aluat:
  • 300-350 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt/margarina topita
  • Umplutura:
  • 200 g rahat
  • 200 g nuci macinate
  • 60 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie

Mod de preparare

Intr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase.

Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza.

O adaugam peste aluatul oparit (usor racit) si amestecam bine.O lasam la loc caldut  15 minute.

Separat amestecam galbenusurile cu sarea ,zaharul ,zaharul vanilat,laptele si 50 ml unt.

Adaugam amestecul lichid peste aluatul oparit ,apoi adaugam treptat faina si framantam bine aluatul.La final adaugam restul de unt topit si framantam usor cand sa se incorporeze putin in aluat.

Lasam aluatul la crescut timp de 60 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura de nuca punem laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.

Amestecam coaja de lamaie cu nuca apoi adaugam laptele fierbinte si omogenizam bine.

Impartim aluatul in 2 .

Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire de cca 0.4 cm si lunga cat tava.

Pe prima foaie punem rahatul iar pe a 2-a compozitia de nuca.

Rulam strans fiecare parte apoi le impletim.

Punem cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il mai lasam la dospit 30 de minute apoi il coacem la foc mic in cuptorul preincalzit cca 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2013, 12:51
foarte bun, fur si eu o feliuta de la tine
la 05.05.2013, 12:53
Si eu vreau, tare frumos ti-a iesit!
la 05.05.2013, 12:54
Ce bun, ce imi place
la 05.05.2013, 13:06
la 05.05.2013, 13:06
Foarte frumos cozonac, vreau si eu o feliuta!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking