Cozonac cu nucă

Postat de sisterskitchen in Prajituri
10 Dec 2012 | 3996 vizualizari

Pentru prepararea cozonacului s-a dovedit din nou un ajutor de nădejde cartea lui Radu Anton Roman – “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”. În carte sunt prezentate mai multe reţete de cozonac, dintre care noi am ales una pe gustul nostru. Aceasta este a doua experienţă a noastră cu frământatul cozonacilor şi ne iese din ce în ce mai bine, pe cuvânt! Acum ştim deja ce au nevoie ca să crescă mari, pufoşi şi să iasă gustoşi *Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei,se pot scoate din frigider cu o seară inainte. Aluatul trebuie să fie un pic lipicios şi elastic, dar să nu se lipească de vas sau de mâini. Foarte important: În bucătarie trebuie să fie foarte cald şi să nu fie deloc curent. O regulă de aur spune că uşa cuptorului nu se deschide sub nici o formă în primele 15 minute de coacere. Altfel, cozonacul va “da înapoi” şi toată munca depusă va fi zadarnică.

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 10.12.2012, 23:01
la 10.12.2012, 23:11
delicios
la 10.12.2012, 23:13
la 10.12.2012, 23:58
buuuun
la 11.12.2012, 04:29
la 11.12.2012, 08:05
si-un pahar cu lapte
la 11.12.2012, 08:18
la 11.12.2012, 08:53
la 11.12.2012, 09:21
super bun
la 11.12.2012, 09:24
la 11.12.2012, 09:31
bun
la 11.12.2012, 10:47
la 11.12.2012, 10:49
cat de bine arata!
la 11.12.2012, 13:14
la 11.12.2012, 14:39
fain

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking