Cozonac cu nucă
Postat de sisterskitchen in Prajituri 10 Dec 2012 | 3996 vizualizari
Pentru prepararea cozonacului s-a dovedit din nou un ajutor de nădejde cartea lui Radu Anton Roman – “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”. În carte sunt prezentate mai multe reţete de cozonac, dintre care noi am ales una pe gustul nostru. Aceasta este a doua experienţă a noastră cu frământatul cozonacilor şi ne iese din ce în ce mai bine, pe cuvânt! Acum ştim deja ce au nevoie ca să crescă mari, pufoşi şi să iasă gustoşi
*Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei,se pot scoate din frigider cu o seară inainte.
Aluatul trebuie să fie un pic lipicios şi elastic, dar să nu se lipească de vas sau de mâini.
Foarte important: În bucătarie trebuie să fie foarte cald şi să nu fie deloc curent.
O regulă de aur spune că uşa cuptorului nu se deschide sub nici o formă în primele 15 minute de coacere. Altfel, cozonacul va “da înapoi” şi toată munca depusă va fi zadarnică.
Inapoi la reteta
|