Cozonac cu nuca

Postat de georgeta_v in Dulciuri
3 Ian 2014 | 2335 vizualizari
Cozonac cu nuca

pufos si gustos

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 500-600 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 10 g sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar vanilat, 2 pliculete
  • 500 g nuca
  • miere de albine
  • stafide

Mod de preparare

INCEPEM CU ALUATUL DE COZONAC : intr-un castron punem laptele cald,adaugam zaharul,drojdia,2 oua intregi,sare,ulei jumate din unt (topit),coaja de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura din lemn,dupa care adaugam treptat faina.

Urmeaza framantatul aluatului,etapa cea mai importanta, care dureaza minim 30 de minute.Adaugam treptat untul topit si framantam in continuu pana ce acesta se incorporeza in aluat.

Punem aluatul la dospit timp de 60 de minute, undeva la loc cald.

PREPARAREA UMPLUTURII:nuca am pus-o la cuptor pentru 10-15 minute,apoi am tocat-o marut.Peste nuca am adaugat 2 albusuri batute spuma, miere de albine,stafide si 100 ml lapte.Se amesteca pana devine o pasta .

REVENIM LA ALUAT:impartim aluatul in 2 parti egale.Ungem suprafate de lucru cu ulei si intindem aluatul.Peste foile formate punem umplutura si rulam,obtinand astfel 2 cozonaci.Se aseaza cozonacii in tavile tapetate cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30-40 minute.Inainte de a pune cozonacii la cuptor unge-i cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.

Se coc in cuptorul incins la 180 grade, timp de 45 minute.Dupa ce s-au copt,se scot din tavi si se tin acoperiti cu un prosop timp de 20 minute,apoi pot sa fie  serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2014, 22:44
mm ce bine arata
la 03.01.2014, 23:01
ce-mi place nuca-n cocaturi
la 04.01.2014, 12:20
la 04.01.2014, 16:41
foarte frumos ti-a iesit
la 04.01.2014, 17:10
multumesc

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking