Cozonac cu nuca de post

Postat de miremirc in Dulciuri
22 Mar 2011 | 5558 vizualizari
Cozonac cu nuca de post

Ingrediente

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 4 lg ulei
  • 4 lg rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 150 g zahar
  • un varf cutit de sare
  • 250 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • 150 g nuca macinata
  • 2 lg rom
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  •  Uns deasupra :
  • 50 ml apa
  • 4 lg ulei
  • 3 lg zahar    

Mod de preparare

Ptr.aluat :

Facem maiaua: amestecam drojdia cu 2 lgt zahar pana se lichefiaza apoia adaugam putin apa calduta si lasam la dospit pentru 10-15 minute

Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib in ea si adaugam maia-ua crescuta, uleiul, sarea, rom-ul, coaja rasa de portocala si apa calduta (in care am topit zaharul si zaharul vanilat ) treptat. Framantam bine pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, apoi il lasam la dospit pentru o ora.

Dupa ce a crescut il intindem pe masa cu faina si punem umplutura deasupra, rulam si asezam intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si mai lasam la crescut pentru inca 30 de minute, dupa care il ungem cu sirop si dam la cuptor pana se rumeneste.

 Ptr. umplutura :

Amestecam ingredientele toate. Cine doreste poate sa puna si stafide. Foarte bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert coronita de Florii (de post)

Postat de Constelatialeu

Desert coronita de Florii (de post)

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram...

Citeste continuarea

Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao

Postat de merisor67

Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao

Aducem ingredientele la temperatura camerei, în special făina. Cernem făina într-un vas și îi facem o adâncitură la mijloc, unde punem drojdia plus o lingură de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2011, 12:39
arata bine
la 22.03.2011, 12:53
vin si eu la o feliuta
la 22.03.2011, 13:13
ce pofta mi-ai facut
la 22.03.2011, 14:13
bun bun
la 22.03.2011, 15:31
ce frumos e...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking