Cozonac cu nuca si cacao

Postat de deyutzky in Dulciuri
14 Apr 2012 | 4819 vizualizari
Cozonac cu nuca si cacao

Ingrediente

  • Ingrediente pt 2 cozonaci
  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr lapte batut
  • 125 gr margarina Unirea (la pachet)
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou pt uns
  • Maia:
  • 1 cub drojdie de 25 gr
  • 1 pahar lapte dulce
  • 1 lingura zahar
  • Crema:
  • 5 albusuri
  • aprox 1 cana si jumatate de nuca macinata
  • jumatate cana de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Pregatim maiaua astfel: punem pe foc o craticioara in care incalzim putin laptele si il dam deoparte, adaugam peste lapte lingura de zahar si drojdia, pana se dizolva.

Separat se freaca bine galbenusurile cu cana de zahar, cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si cu margarina taiata bucatele.

Intr-un bol mare punem faina, facem loc in mijloc unde adaugam maiaua, galbenusurile frecate cu zaharul si restul ingredientelor (300 gr lapte batut, esenta de vanilie, sarea) si framantam bine. Acoperim bolul cu un servet si il lasam la crescut la loc cald.

Crema:

Albusurile le batem spuma.

Intr-un bol punem nuca peste care adaugam cacaua, zaharul, esenta de rom si albusurile batute spuma si amestecam bine pana se leaga si se formeaza crema.

Crema o impartim in 2 parti egale.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.

Intindem prima foaie peste care adaugam prima jumatate de crema, rulam ca pe rulada si o punem intr-o tava de copt care a fost unsa cu margarina.

La fel procedam si cu a2a foaie.

Mai lasam cca 20 de minute la crescut in tava.

(se orneaza dupa preferinte)

Batem oul ramas si ungem cozonacii cu el.

Dam cozonacii la cuptor pt aprox 45 min la foc potrivit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 18:08
super yumy
la 14.04.2012, 18:12
multumesc timea
la 14.04.2012, 19:05
la 14.04.2012, 20:37
bun bun
la 14.04.2012, 21:09
arata foarte bine

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking