Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha

Postat de aziz in Dulciuri
3 Apr 2011 | 6394 vizualizari
Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha

Nici nu va inchipuiti ce bunatate au iesit eu am facut 2 mini cozonacei pt cosuletul cadou de Paste ,excelent!

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 550 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala

umplutura:

  • 200gr nuca macinata
  • 50 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • o lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • lapte cit sa inmuiem nuca
  • ciolata nuttela
  • pt uns:un ou+2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar si putina apa pt uns la scos din cuptor

Mod de preparare

In primul rind punem toate ingredientele intr-un loc calduros ,pina  ajung  toate la aceeasi temperatura.

Totul trebuie sa fie caldut. Se face o gaura in mijlocul fainii, turnam drojdia amestecata in prealabil cu o lingura de zahar si putin lapte cald,invirtim in mijlocul fainii luind usor de pe margini pina obtinem maiaua, adica un amestec de consistenta smantinii.

Acoperim castronul si-l lasam la crescut 20 minute . batem ouale intre timp, laptele il incalzim si topim zaharul in el.

Untul il incalzim la microunde . scoatem apoi maiaua si adaugam ouale , laptele, sarea si coaja de portocala si framantam

Adaugam apoi untul. o sa obtinem un aluat moale pe care il lasam la crescut acoperit intr-un loc ferit de curent si calduros.

Nuca se amesteca cu cacaua , zaharul si esenta de rom +scortisoara apoi cu laptele cald.

La mine acasa mama mea punea si un albus de ou.

Dupa ce aluatul a crescut, asta insemnind dupa vreo ora asa+-10 min :)), infainam suprafata pe care vom face cozonacul si cornurile ,intindem foaie, umplem cu nuca .

Tava se tine la cuptor in prealabil, se unge cu unt si se presara faina .

Punem in tava si lasam la crescut pina isi dubleaza volumul.

Inainte de a da in cuptor ungem cozonacul si cornurile cu ou batut cu o lingura de lapte,cuptorul la 180 grade ,lasam pina se rumenesc apoi scoatem afara si ungem cu apa cu zahar si acoperim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea. Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...

Citeste continuarea

Tarta cu cirese

Postat de vio_dreams

Tarta cu cirese

Spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem intr-o craticioara ciresele impreuna cu zaharul si amidonul. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele si de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2011, 11:22
Bravo, harnicutzo
la 03.04.2011, 11:25
cat de reusiti
la 03.04.2011, 11:34
merci gaby,rocsita m-au zapacit si pe mine
la 03.04.2011, 11:35
bai ce sa fie de cite ori vreau sa deschid pagina mea i-mi da acelasi mesaj cu opritul logarii citeva ore si ma duce la vechea pagina de bucataras ,mai pateste careva asa?
la 03.04.2011, 11:38
ei gata am intrat

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking