Cozonac de post

Postat de Creatsa in Mancaruri de post
17 Apr 2013 | 5218 vizualizari
Cozonac de post

Elena_Daria este vinovata pentru minunatia asta de cozonac pentru ca mi-a facut o pofta nebuna:D Ce-i drept difera ingredientele dar este abslout delicios!

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 1 drojdie
  • 250 ml lapte de soia
  • 4-5 linguri de zahar amestecat cu zahar vanilat
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 80 g margarina topita
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50 g stafide inmuiate in rom
  • 5-6 linguri de nuca macinata amestecata cu zahar si cacao

Mod de preparare

Punem laptele la incalzit.Pregatim o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 50 ml lapte caldut.

Peste restul de lapte adaugam vanilia si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul.

Intr-un bol amestecam 350 g faina cu sare si facem o adancitura in mijloc.Adaugam maiaua si laptele caldut si omogenizam bine.La final adaugam 50 g margarina topita ,apoi transferam aluatul pe o masa de lucru tapetata cu restul de faina (cca 50 g) si framantam bine pana ce nu se mai lipeste de maini.Lasam aluatul la dospit timp de 40-50 de min pana isi dubleaza volumul.

Framantam aluatul dospit doar cateva secunde pentru a elimina aerul apoi il impartim in 2 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de cca 0,3 cm grosime si lunga cat tava de cozonac si o ungem cu margarina ramasa apoi presaram nuca si stafidele.Rulam strans si impletim cele 2 bucati.

Tapetam o tava de cozonac cu folie sau unt si faina si mai lasam cozonacul la dospit 20-30 de minute in tava apoi il coacem in cuptorul preincalzit la foc mic timp de 50-60 de minute.

Dupa ce l-am scos din cuptor l-am uns cu putina miere pentru luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu gem, de post

Postat de Reli_B

Desert cozonac cu gem, de post

Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia.   Intr-un bol...

Citeste continuarea

Desert coronita de Florii (de post)

Postat de Constelatialeu

Desert coronita de Florii (de post)

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2013, 18:21
m-a adus mirosul de cozonac proaspat...
la 17.04.2013, 18:27
ce bn arata
la 17.04.2013, 18:28
e foarte bun si pufos!
la 17.04.2013, 18:29
Multumesc
la 17.04.2013, 18:33
Wow! Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking