Ingrediente
- 400 g faina
- 1 drojdie
- 250 ml lapte de soia
- 4-5 linguri de zahar amestecat cu zahar vanilat
- semintele de la o pastaie de vanilie
- 80 g margarina topita
- 1/2 lingurita de sare
- 50 g stafide inmuiate in rom
- 5-6 linguri de nuca macinata amestecata cu zahar si cacao
Mod de preparare
Punem laptele la incalzit.Pregatim o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 50 ml lapte caldut.
Peste restul de lapte adaugam vanilia si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul.
Intr-un bol amestecam 350 g faina cu sare si facem o adancitura in mijloc.Adaugam maiaua si laptele caldut si omogenizam bine.La final adaugam 50 g margarina topita ,apoi transferam aluatul pe o masa de lucru tapetata cu restul de faina (cca 50 g) si framantam bine pana ce nu se mai lipeste de maini.Lasam aluatul la dospit timp de 40-50 de min pana isi dubleaza volumul.
Framantam aluatul dospit doar cateva secunde pentru a elimina aerul apoi il impartim in 2 bucati egale.
Intindem fiecare bucata de cca 0,3 cm grosime si lunga cat tava de cozonac si o ungem cu margarina ramasa apoi presaram nuca si stafidele.Rulam strans si impletim cele 2 bucati.
Tapetam o tava de cozonac cu folie sau unt si faina si mai lasam cozonacul la dospit 20-30 de minute in tava apoi il coacem in cuptorul preincalzit la foc mic timp de 50-60 de minute.
Dupa ce l-am scos din cuptor l-am uns cu putina miere pentru luciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|