Cozonac floare cu nutella

Postat de Criss in Dulciuri
29 Dec 2016 | 12672 vizualizari
Cozonac floare cu nutella

"Bunatati pentru colindatori." Desi pozele nu sunt prea reusite, le-am facut seara, cu telefonul, la lumina becului, m-am hotarat totusi sa le postez, pentru ca acest cozonac e cu adevarat unul spectaculos, aspectuos si gustos. Si desi la prima vedere pare greu de facut, va asigur ca nu e deloc asa. Asa ca am sa-l refac cat de curand pentru a inlocui pozele astea urate cu altele mai frumoase.

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -100 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la oportocala
  • -3 linguri ulei
  • -50 g unt
  • -3 galbenusuri
  • -200 ml lapte
  • -7 g drojdie uscata (1 plic)
  • -un praf de sare
  • -200 g nutella

Mod de preparare

In cuva masinii de paine se pun ingredientele exact in ordinea enumerata de mine. Mai intai laptele caldut, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de portocala, faina si in final drojdia. Se seteaza masina pe programul de framantare si crestere (la masina mea e programul 8) si lasam masina sa-si faca treaba.

La finalul programului, aluatul meu e perfect. :) Pentru a va fi mai usor sa intelegeti cum se face acest cozonac floare, am facut poze cu etapele, Sper sa va ajute.  In prima faza, aluatul se imparte in 4 parti egale. Se pune hartie de copt in tava de la aragaz. Se intinde prima bila de aluat intr-o foaie rotunda cu diametru de 24 cm. Eu m-am folosit de o forma de tort cu diametru 24 cm. Daca doriti sa aveti un cerc perfect, puteti decupa aluatul.

Eu l-am lasat asa cum am reusit sa-l intind. Se unge prima foaie cu crema nutella, se intinde a doua foaie si se pune peste prima unsa, se unge si a doua foaie, apoi se pune a treia, se unge si aceasta si se acopera cu a patra foaie. Pe mijloc se pune un pahar si se imparte cercul in 4 parti egale, taind cu un cutit ascutit de la pahar spre exteriorul cercului. Taiem fiecare din cele 4 parti in doua si obtinem 8 petale.

Fiecare din cele 8 petale le taiem in doua si in final vom obtine 16 petale. Luam cate doua petale si le rasucim, una spre stanga si cealalta spre dreapta si lipim la capat. Procedam astfel pana vom obtine o floare cu 8 petale. Ungem floarea noastra cu galbenus de ou si mai lasam aproximativ 20 minute sa creasca. Coacem cozonacul pe treapta de sus a aragazului, timp de 35-40 minute, in functie de cuptor. Atentie, acest tip de cozonac nu necesita un timp de coacere la fel de lung ca si un cozonac clasic.  Dupa 35 minute e bine sa-l intepati cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese curata, fara urme de aluat, cozonacul e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac floare cu nutella

Postat de caroline

Cozonac floare cu nutella

Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut. Intr-un castron punem...

Citeste continuarea

Desert cozonac floare cu nutella

Postat de sufletista

Desert cozonac floare cu nutella

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, coaja de portocala, facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, galbenusurile batute cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2016, 07:49
Frumos si cu siguranta delicios!
la 29.12.2016, 08:31
SArata minunat!
la 29.12.2016, 08:42
Ti-a iesit super!
la 29.12.2016, 08:53
la 29.12.2016, 09:05

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking