Cozonac floricica

Postat de MirmeaMihael15 in Dulciuri
13 Mar 2015 | 3716 vizualizari
Cozonac floricica

Ingrediente

  • 50 g margarina
  • 250 g zahar
  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 20 g drojdie
  • esenta de vanilie
  • 200 . Nutella

Mod de preparare

Intr-un castron pregatim o maia,din drojdie putin lapte si putina faina.O lasam sa creasca timp de 30 de minute la loc caldut.

Pregatim aluatul si punem faina intr-un vas mai mare,peste faina turnam maiaua,untul(la temperatura camerei)laptele si zaharul(zaharul il dizolvam in lapte),esenta de vanilie si framantam foarte bine pana ce aluatul se despinde de pe vas.Acoperim vasul cu folie si lasam aluatul sa dospeasca pana ce acesta isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a dospit il impartim in 4 parti egale.Intindem toate cele 4 bucati de aluat,eu pentru a le face pe toate egale am luat un platou mai mare si am taiat dupa marginea lui toate cele 4 felii.

In prealabil eu am fiert putina apa si am pus Nutella in ea pentru a se topi,iar mie sa-mi fie mai usor sa o intind.

Intindem Nutella pe fiecare foaie de aluat dar pe ultima foaie nu mai intindem nimic,astfel vom intinde Nutella de 3 ori.

Cand am terminat acest pas,eu am pus un pahar in mijlocul cozonacului si am taiat prima data in 4,apoi in 8,ca mai apoi sa mai taiem fiecare bucatica in 2 in total sa avem 16 bucati.

Mai departe luam cate 2 bucati si le rasucim de 2 ori in asa fel incat fiecare bucata sa ajunga la locul ei si asa procedam cu fiecare bucata.Dupa aceea unim cate 2 bucati  pentru a forma petala de floare.

O lasam aproximativ 15 minute sa mai creasca,iar dupa aceea o ungem cu albusul care ne-a ramas si il bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 30 de minute.POFTA BUNA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floricica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert inghetata cu mango, banane si zmeura

Postat de Oana

Desert inghetata cu mango, banane si zmeura

Bananele proaspete se curata de coaja si se taie felii mai groase, apoi se pun intr-o punga la congelator pentru cateva ore. Trebuie sa fie semi-congelate. Se procedeaza la fel si cu mango si...

Citeste continuarea

Desert inghetata cu menta si zmeura

Postat de sufletista

Desert inghetata cu menta si zmeura

Intr-o cratita, amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul, adaugand treptat laptele. Punem pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam margarina, esenta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2015, 06:01
Super!
la 14.03.2015, 12:11
Delicios!
la 14.03.2015, 15:59
multumesc
la 14.03.2015, 20:14

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking