Cozonac Gugelhupf

Postat de Lily_Musat in Prajituri
18 Feb 2011 | 12937 vizualizari
Cozonac Gugelhupf

Gugelhupf este numele unei prăjituri foarte populara in Germania, care seamana foarte mult cu un cozonac la compoziţie, insa are aceasta forma deosebita. Forma pe care eu am folosit-o este speciala pentru acest desert minunat si este din silicon 100%. Am cumparat-o recent impreuna cu alte forme din silicon.

Ingrediente

  • 200 ml lapte caldut,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • 580 grame făină,
  • 100 grame de zahăr,
  • 3 ouă mari,
  • 220 grame de unt la temperatura camerei (sau 160 grame ulei de palmier),
  • 1 esenţă de lamaie,
  • 2 plicuri de zahăr vanilat,
  • 1 vârf de cuţit de sare,
  • 50 grame de stafide,
  • 100 grame de rahat,
  • 50 grame de făină pentru pudrat,
  • coaja de la 1 portocală,
  • coaja de la o lamaie.

Pentru pudrat: 30 grame de zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Am facut coca la masina de paine, am amestecat toate ingredientele lichide, le-am pus in cuva, dupa care am adaugat faina. Am lasat masina sa mixeze ingredientele pana cand ma avertizat sonor sa pun rahatul si stafidele. A durat 1:30 minute pana s-a dospit si a crescut asa cum trebuie.

Pregatim intre timp rahatul taiat si stafidele pe care le-am oparit sa aibe consistenta unor struguri moi.Punem rahatul si stafidele in cuva in care aluatul se framanta.

Dupa ce se dospeste bine aluatul, pregatim forma specifica de Gugelhupf. Am uns forma cu putin ulei si am presarat putina faina, sa aibe o crusta nisipoasa, dar nu este neaparat nevoie sa o presarati cu faina. Puteti sa puneti aluatul direct in forma cu doar o picatura de ulei si nu se lipeste absolut deloc.Se baga in cuptorul incins la 160 grade pentru 50 de minute.

Se lasa sa se raceasca 5 minute apoi se scoate din forma de silicon.

Se pudreaza cu zahar dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Gugelhupf" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10...

Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de cris2711

Chec pufos

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul, se prepara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2011, 15:50
la 18.02.2011, 16:02
reusit, super
la 18.02.2011, 16:19
arata tare bine,de mult imi doresc si eu o forma cu gaura la mijloc dar deocamdata nu-mi permit.
la 18.02.2011, 16:51
la 18.02.2011, 16:54
Excelent arata!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking