Cozonac la Dry coker

Postat de mihaelab in Dulciuri
25 Apr 2014 | 2486 vizualizari
Cozonac la Dry coker

Si cum nu se putea sa fie Paste fara cozonac...mi am propus sa fac si eu 2 cozonaci ,dar de aceasta data in Dry cooker :)

Ingrediente

  • 1kg faina (eu am folosit boromir pt cozonac)
  • 0.500ml lapte
  • 300gr zahar
  • 2pliculete zahar vanilinat
  • 50g drojdie
  • 1/3unt
  • 50g ulei
  • 4oua
  • coaja de lamaie
  • seminte de mac
  • rahat
  • nuca
  • stafide
  • cacao

Mod de preparare

Cernem faina intr-un lighean mai mare dupa care facem in mijloc un cuib in care punem putin lapte ,untul cald si drojdia.

Amestecam  cu putina faina dupa care acoperim si lasam sa creasca.

Intre timp batem galbenusurile de ou cu zaharul pana se topeste se va forma o crema) ,iar albusul ii punem un praf de sare si il batem cu mixerul incat sa nu se desprinda dupa vas.

Dupa ce aluatul a crescut punem  acea crema formata din zahar si galbenus ,adaugam si restul de lapte si jumatate din spuma  de albusuri.

Se framanta bine,se adauga coaja de lamaie,zaharul vanilinat si faina daca mai trebuie.

Adaugam si uleiul caldut si framantam foarte bine  dupa care acoperim si lasam sa creasca.

In camera in care avem cozonacii trebuie sa fie caldura.

Restul de albus il amestecam cu nuca,cacao si 2 linguri de zahar.

Nuca mea nu a fost macinata cu masina,eu am preferat sa o pisez cu sucitorul intr-o cana de inox ,imi place sa ramana si bucatele de miez de nuca mai mare:)

Cand aluatul a  crescut  ungem blatul de masa cu ulei si incepem sa intindem aluatul cu mana dupa care pune crema de cacao,stafide si rahat(rahatul trebuie sa il taiati,eu am avut taiat gata)

Dupa ce umplem cozonacii cu crema ii punem in forme,ii ungem cu ou,preseram mac  si ii mai lasam sa creasca.

Cand au crescut si in tava ii  punem in cuptor(cuptorul sa fie incins)

La cuptor ii dam prima data 15 min la foc mare dupa care inca 35-40 min la  foc potrivit.

Dupa ce cozonacii s-au rumenit bine ii scoatem si ii punem pe un fund de bucatarie dupa care ii acoperim.

Sper sa va placa pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la Dry coker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

Mai intai pregatim ruladele: Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...

Citeste continuarea

Pancakes cu mere si crema de mascarpone

Postat de BakeUpArtist

Pancakes cu mere si crema de mascarpone

Pancakes  Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu, împreună cu zahărul.  Adăugați scorțișoara măcinată. Lăsați să fiarbă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2014, 17:37
Woow! Cucul asta prea multe poate....ca sa zic asa!
la 25.04.2014, 17:56
De probat!
la 25.04.2014, 18:10
Corinuta
la 25.04.2014, 18:11
Panacris
la 25.04.2014, 18:21
like pt cozonac, dislike pt tigaia ))

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking