Cozonac la Dry coker

Postat de mihaelab in Dulciuri
25 Apr 2014 | 2505 vizualizari
Cozonac la Dry coker

Si cum nu se putea sa fie Paste fara cozonac...mi am propus sa fac si eu 2 cozonaci ,dar de aceasta data in Dry cooker :)

Ingrediente

  • 1kg faina (eu am folosit boromir pt cozonac)
  • 0.500ml lapte
  • 300gr zahar
  • 2pliculete zahar vanilinat
  • 50g drojdie
  • 1/3unt
  • 50g ulei
  • 4oua
  • coaja de lamaie
  • seminte de mac
  • rahat
  • nuca
  • stafide
  • cacao

Mod de preparare

Cernem faina intr-un lighean mai mare dupa care facem in mijloc un cuib in care punem putin lapte ,untul cald si drojdia.

Amestecam  cu putina faina dupa care acoperim si lasam sa creasca.

Intre timp batem galbenusurile de ou cu zaharul pana se topeste se va forma o crema) ,iar albusul ii punem un praf de sare si il batem cu mixerul incat sa nu se desprinda dupa vas.

Dupa ce aluatul a crescut punem  acea crema formata din zahar si galbenus ,adaugam si restul de lapte si jumatate din spuma  de albusuri.

Se framanta bine,se adauga coaja de lamaie,zaharul vanilinat si faina daca mai trebuie.

Adaugam si uleiul caldut si framantam foarte bine  dupa care acoperim si lasam sa creasca.

In camera in care avem cozonacii trebuie sa fie caldura.

Restul de albus il amestecam cu nuca,cacao si 2 linguri de zahar.

Nuca mea nu a fost macinata cu masina,eu am preferat sa o pisez cu sucitorul intr-o cana de inox ,imi place sa ramana si bucatele de miez de nuca mai mare:)

Cand aluatul a  crescut  ungem blatul de masa cu ulei si incepem sa intindem aluatul cu mana dupa care pune crema de cacao,stafide si rahat(rahatul trebuie sa il taiati,eu am avut taiat gata)

Dupa ce umplem cozonacii cu crema ii punem in forme,ii ungem cu ou,preseram mac  si ii mai lasam sa creasca.

Cand au crescut si in tava ii  punem in cuptor(cuptorul sa fie incins)

La cuptor ii dam prima data 15 min la foc mare dupa care inca 35-40 min la  foc potrivit.

Dupa ce cozonacii s-au rumenit bine ii scoatem si ii punem pe un fund de bucatarie dupa care ii acoperim.

Sper sa va placa pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la Dry coker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert fursecuri Linzer

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri Linzer

Intr-un bol puneti untul moale, impreuna cu zaharul pudra si le mixati putin. Adaugati galbenusurile, sarea, vanilia si mixati sa se incorporaze. Puneti migdalele macinate si amestecati. Cerneti...

Citeste continuarea

Clatite cu banane in compozitie

Postat de Pungasa_Rogue

Clatite cu banane in compozitie

Se bat ouale cu praful de sare si cu zaharul. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga bananele taiate pe lungime si apoi feliate si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2014, 17:37
Woow! Cucul asta prea multe poate....ca sa zic asa!
la 25.04.2014, 17:56
De probat!
la 25.04.2014, 18:10
Corinuta
la 25.04.2014, 18:11
Panacris
la 25.04.2014, 18:21
like pt cozonac, dislike pt tigaia ))

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking