Cozonac la tava cu prune

Postat de Maria68 in Prajituri
25 Aug 2012 | 2863 vizualizari
Cozonac la tava cu prune

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie
  • 120 g zahar
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • 50 g pesmet
  • 2 kg prune

Mod de preparare

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia cu 1 lingura zahar; se acopera si se lasa sa creasca 15 min. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se aseaza 200 g faina, un praf sare, ou si 80 g zahar; se inglobeaza laptele cu drojdia si untul topit, amestecand. Se adauga si 200 g faina si se framanta cu mixerul. Se acopera cu un prosop textil si se lasa sa creasca la caldura 45 min.

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se unge o tava sau se tapeteaza cu hartie de copt. Pe planseta tapetata cu faina se mai framanta o data aluatul cu mainile. Se intinde din el o foaie si se aseaza in forma, ridicand o margine. Se presara pesmet si se acopera tava cu un prosop textil; se mai lasa sa creasca aluatul 15 min. Se golesc prunele de samburi; se aseaza pe aluat ca tiglele pe acoperis; se coace 45 min.

Se scoate din cuptor si se presara 1 lingura zahar amestecat cu scortisoara.  Se serveste calduta sau rece, cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la tava cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

Cum se prepara Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post Am pus la topit margarina. Intr-un castron am cernut faina, am pus sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, am...

Citeste continuarea

Cozonac cu fructe uscate

Postat de adela1981

Cozonac cu fructe uscate

Fructele uscate se spala cu apa calduta si turnam apa calduta cu doua linguri de rom. Faina se cerne intr-un castron inalt si se face o adancitura in mijloc, adaugam drojdia sfaramitata si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2012, 21:37
Delicios!
la 25.08.2012, 21:39
minunat:
la 25.08.2012, 21:48
mmm.....bun tre' sa mai fie.
la 25.08.2012, 21:51
foarte bun
la 25.08.2012, 22:01

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking