Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver

Postat de andaoana in Jamie Oliver
30 Iul 2014 | 6894 vizualizari
Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver

Este o prajitura foarte buna si usor de facut , dar cam mica . Daca sunt mai multe guri care trebuie sa ajunga la cate o felie atunci trebuie sa faceti doua portii.

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar (7 linguri)
  • prune taiate pe jumate (cat sa acopere tava ,)
  • 3 oua
  • 100 gr faina (5 linguri)
  • 40 gr faina de malai (2 linguri)
  • 1 lingura cacao (optional)
  • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180 grade .

Intr-o tava de diametru de 20 cm , punem 50 gr unt pe ochiul de aragaz . Tava trebuie sa reziste la cuptor . Eu am folosit o tava de tarta termorezistenta . Cand untul este topit adaugam 100 gr zahar si 1 lingura de apa si lasam pe foc cam 5 minute pana devine un sirop dens.

Prunele spalate si taiete in jumate le punem in sirop si avem grija sa  ajunga cu toate partile in sirop . Le aranjam in asa fel incat sa fie toata tava acoperita cu prune . Lasam deoparte .

Separam galbenusurile de albusuri.

Intr-un vas punem untul ramas si il batem impreuna cu restul de zahar . Cand avem o spuma si nu se mai simte zaharul adaugam pe rand cate un galbenus de ou , amstecand bine dupa fiecare . Cand am termninat de adaugat galbenusrile punem faina , faina de malai si cacao daca doriti . Omogenizam si punem deoparte.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare . Adaugam albusurile peste partea cu faina , amestecam usor si turnam totul peste prune. Nivelam avand grija sa nu deranjam prunele , iar deasupra rupem bucatele de ciocolata .

Dam la cuptorul incins pentru 35-40 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Postat de Corina33

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din...

Citeste continuarea

Placinta cu mazare si aluat de avocado

Postat de oanapl

Placinta cu mazare si aluat de avocado

Cureți avocado de coajă și sâmbure, îl pasezi bine, adaugi făina, sarea și apa și frămânți un aluat omogen, pe care-l învelești în folie alimentară și-l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2014, 11:13
Prunele au un gust minunat atât în starea lor naturală cât şi în prăjituri. Bun!
la 30.07.2014, 11:22
ce bine arata, imi place mult ideea de a folosi prune!!!
la 30.07.2014, 11:26
L-ai rasturnat pe Jamie?
la 30.07.2014, 11:28
la 30.07.2014, 12:12
da Cleme , as vrea eu

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking