Cozonac cu fructe uscate

Postat de adela1981 in Dulciuri
18 Apr 2012 | 3603 vizualizari
Cozonac cu fructe uscate

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 50 gr prune uscate
  • 50 gr merisoare
  • 2 linguri esenta de rom
  • 750 gr faina tip 000
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns tava si cozonacul

Mod de preparare

Fructele uscate se spala cu apa calduta si turnam apa calduta cu doua linguri de rom.

Faina se cerne intr-un castron inalt si se face o adancitura in mijloc, adaugam drojdia sfaramitata si o lingurita de zahar, apoi turnam laptele caldut. Framantam o maia si lasam la dospit 10-15 min la loc caldut. Adaugam la maia restul de zahar, untul moale, ouale, un praf de sare si coaja rasa de lamaie si framantam  un aluat pana ce se dezlipeste de pe peretii vasului. Se lasa la dospit 30-40 minute.

Dupa ce a dospit, se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu faina si se mai framanta, apoi se intinde si se presara fructele uscate. Daca doriti, se pot adauga fructele , in momentul cand framantati pe masa de lucru, eu am intins. Se unge cu unt o tava de chec  de 30 cm  , se pune cozonacul, se unge cu untul moale si se mai lasa 10 min la dospit, apoi se coace in cuptorul incalzit cca 50-60 min.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac Cruffin

Postat de rocsi_1612

Reteta de cozonac Cruffin

Iata cum se prepara Reteta de cozonac Cruffin Intr-un pahar puneti drojdia uscata, 1 lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura rasa faina. Amestecati totul, lasati 10-15 minute, sa...

Citeste continuarea

Desert cozonac Roscon

Postat de sufletista

Desert cozonac Roscon

Intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar si 1 lingura faina, lasam deoparte. Intr-un bol mai mare (lighean), cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2012, 14:17
la 18.04.2012, 14:40
tare bun
la 18.04.2012, 15:31
imi place
la 18.04.2012, 17:05
tare bun
la 18.04.2012, 17:27

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking