Ingrediente
- 2 oua
- 100 gr stafide
- 50 gr prune uscate
- 50 gr merisoare
- 2 linguri esenta de rom
- 750 gr faina tip 000
- 25 gr drojdie
- 100 gr zahar
- 250 ml lapte caldut
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- unt pentru uns tava si cozonacul
Mod de preparare
Fructele uscate se spala cu apa calduta si turnam apa calduta cu doua linguri de rom.
Faina se cerne intr-un castron inalt si se face o adancitura in mijloc, adaugam drojdia sfaramitata si o lingurita de zahar, apoi turnam laptele caldut. Framantam o maia si lasam la dospit 10-15 min la loc caldut. Adaugam la maia restul de zahar, untul moale, ouale, un praf de sare si coaja rasa de lamaie si framantam un aluat pana ce se dezlipeste de pe peretii vasului. Se lasa la dospit 30-40 minute.
Dupa ce a dospit, se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu faina si se mai framanta, apoi se intinde si se presara fructele uscate. Daca doriti, se pot adauga fructele , in momentul cand framantati pe masa de lucru, eu am intins. Se unge cu unt o tava de chec de 30 cm , se pune cozonacul, se unge cu untul moale si se mai lasa 10 min la dospit, apoi se coace in cuptorul incalzit cca 50-60 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|