Cozonac cu prune uscate

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
6 Mai 2013 | 3818 vizualizari
Cozonac cu prune uscate

Daca am framantat aluat de cozonac pentru pasca am incercat si un cozonac mai deosebit. Trebuiau sa fie doi dar "cineva" a mancat din prune ca tare bune au fost. Asa ca a iesit unul cu prune si unul cu rahat! Cel cu prune uscate a depasit orice asteptare. Foarte bun

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 300 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180 g margarina + ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 80 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • 300 g prune uscate fara samburi neafumate
  • 300 g rahat
  • un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin.

Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie.

Se framanta bine pana se desprinde de vas apoi se adauga grasimea topita.

Se framanta din nou pana cand se incorporeaza toata grasimea.

Se presara cu faina vasul si aluatul si se lasa la crescut la caldura pana isi dubleaza volumul. (cel putin)

Dupa ce creste se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie de latimea tavii si groasa de 5-6 mm.

Se pun prunele pe foaia de aluat, se ruleaza si se pune in tava unsa cu margarina.

La fel se face si cu cel cu rahat.

Se ung cu galbenus si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumeni se scot din cuptor si se lasa la racit.

Dupa 15 minute se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se taie rece si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Retete similare

Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara

1. Faina se cerne si se amesteca cu praf de copt si sare. 2. Se adauga scortisoara si se amesteca. 3. Branza de vaci se scurge de surplusul de lichid si se amesteca cu stafidele si prunele...

Citeste continuarea

Tort Faberge de Pasti

Postat de Anastasia

Tort Faberge de Pasti

Preparare crema 1: Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.05.2013, 19:25
la 06.05.2013, 19:27
bunatate mare
la 06.05.2013, 19:32
Ce ti-a dat in gand .........sa pui prune uscate
la 06.05.2013, 19:33
la 06.05.2013, 19:35
chiar de toate ai tu Motanel

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking