Ingrediente
- 1 kg faina
- 50 gr drojdie proaspata
- 250 gr zahar
- 500 ml lapte
- 100 gr unt
- 100 gr ulei
- 5 galbenusuri
- sare, coaja de lamaie, vanilie
- cacao
- nuca
Mod de preparare
Cernem faina intr-un lighean, facem o gaura in mijloc unde faramitam drojdia, punem putin lapte si amestecam sa iasa o maia moale. Lasam 5 minute sa creasca.
Intre timp incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul si coaja de lamaie (cald nu fierbinte).Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.
Punem peste drojdia crescuta laptele, apoi galbenusurile, vanilia si framantam pana se omogenizeaza totul. Nu trebuie framantat prea mult. Untul il topim si il amestecam cu uleiul si turnam cate putin peste coca pe care o framntam in continuare pana ce incorporam toata grasimea.
Lasam la crescut o ora. Impartim coca in doua. Fiecare parte o intindem pe blatul uns cu ulei si presaram umplutura facuta din cacao, zahar si nuca sfaramata. Putem imparti coca si in patru si atunci impletim cate doua rulouri si ne ies doi cozonaci impletiti.Punem rulourile in tavile unse si tapetate cu faina. Lasam tavile la cald pentru ca aluatul sa-si dubleze marimea.
Ungem cu un galbenus de ou frecat cu o lingura de zahar si bagam la cuptor la foc potrivit cam 50 min. Il vom incerca cu scobitoarea.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|