Cozonac pufos

Postat de dobrezaira in Prajituri
28 Aug 2012 | 35786 vizualizari
Cozonac  pufos

Hello, bine v-am gasit. In sfarsit m-am decis sa postez si eu prima reteta si m-am gandit sa incep in forta cu ....un cozonac. Am incercat mai multe retete, insa asta este preferata mea : delicios si frumos. Asadar avem nevoie de :

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 250 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr ulei
  • 5 galbenusuri
  • sare, coaja de lamaie, vanilie
  • cacao
  • nuca

Mod de preparare

Cernem faina intr-un lighean, facem o gaura in mijloc unde faramitam drojdia, punem putin lapte si amestecam sa iasa o maia moale. Lasam 5 minute sa creasca.

Intre timp incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul si coaja de lamaie (cald nu fierbinte).Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.

Punem peste drojdia crescuta laptele, apoi galbenusurile, vanilia si framantam pana se omogenizeaza totul. Nu trebuie framantat prea mult. Untul il topim si il amestecam cu uleiul si turnam cate putin peste coca pe care o framntam in continuare pana ce incorporam toata grasimea.

Lasam la crescut o ora. Impartim coca in doua. Fiecare parte o intindem pe blatul uns cu ulei si presaram umplutura facuta din cacao, zahar si nuca sfaramata. Putem imparti coca si in patru si atunci impletim cate doua rulouri si ne ies doi cozonaci impletiti.Punem rulourile in tavile unse si tapetate cu faina. Lasam tavile la cald pentru ca aluatul sa-si dubleze marimea.

Ungem cu un galbenus de ou frecat cu o lingura de zahar si bagam la cuptor la foc potrivit cam 50 min. Il vom incerca cu scobitoarea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

Postat de eumimi

Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

Punem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia, amestecam bine pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2012, 15:02
Bine ai venit!
la 28.08.2012, 15:09
Bine ai venit!
Bun si cozonacul
la 28.08.2012, 15:28
Bine ai venit! trebuie sa ne dai o felie de cozonac...traditia
la 28.08.2012, 15:37
A ajuns mirosul la Caciulata
bun venit!
la 28.08.2012, 15:38
traditia, Laura? ))

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking