Ingrediente
- pentru aluat folosesc aceleasi ingrediente ca la aluatul de la pasca cu branza si budinca doar ca in loc de 4 oua am folosit 2 oua intregi si 3 galbenusuri
- umplutura:
- un castron mare de nuca macinata
- cele 3 albusuri ramase de la aluat
- cateva linguri de zahar
- bucatele da rahat
- stafide
- 2 esente rom
- putin lapte
Mod de preparare
umplutura:
stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.
albusurile se bat spuma cu zaharul.
nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele de rahat,se adauga stafidele inmuiate,esenta de rom si lapte cat sa fie bine inmuiata compozitia de nuca.
cand aluatul e crescut,pe masa de lucru se pune putina faina,se rupe o bucatica de aluat,se intinde cu sucitorul o foaie ,se pune umplutura de nuca si se ruleaza sul.
se mai face inca un sul la fel ca cel mai de inainte.
cele 2 suluri se impletesc si se pun in tava cu hartie de copt,se unge cu ou cozonacul,se mai lasa 15 min la crescut in tava si se da in cuptorul incins.
se face proba cu scobitoarea,se scoate cand e gata,se unge cu un amestec facut din apa, miere si ulei si se pudreaza cu zahar pudra...
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac traditional" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|