Cozonac trandafir cu mere

Postat de merisor67 in Prajituri
28 Aug 2014 | 8674 vizualizari
Cozonac trandafir cu mere

Din seria preparatelor la multicooker, foarte reusit a fost acest cozonacel cu umplutura de mere! Am facut doi astfel de cozonaci, unul l-am dat mamei soacre, iar celalalt s-a mancat imediat, cald.

Ingrediente

Pentru aluat(2 cozonaci)

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lin gurite esenta de lamaie
  • 20 gr drojdie
  • cca. 400 gr faina

Pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri gris
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Pregatim mai intai umplutura.

Merele curatate de cotoare le dam pe razatoare cu coaja cu tot.

Le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si amestecam in ele pana isi schimba culoarea si se formeaza sirop.

Ridicam vasul de pe foc, adaugam peste mere, scortisoara, zaharul vanilat si grisul si dam vasul la rece pana pregatim aluatul.

Pentru aluat, frecam drojdia cu o lingura de zahar si o diluam cu 100 ml lapte caldut.

Adaugam si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul, lasand astfel maiaua rezultata sa-si dubleze volumul.

Spargem ouale intr-un bol, adaugam peste ele zaharul si putina sare si le mixam pana devin spumoase, apoi adaugam uleiul, coaja si esenta de lamaie si maiaua crescuta si incepem sa incorporam faina si restul de lapte caldut.

Framantam un aluat nu prea tare, dar nelipicios pe care il acoperim si il lasam la crescut 15 minute.

Impartim aluatul in doua si la fel compozitia de mere.

Intindem prima parte de aluat cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie de grosimea degetului mic.

Peste foaie intindem jumatate din compozitia de mere si rulam foaia.

Taiem rotocoale de cca 2 cm pe care le asezam in vasul multicookerului, uns in prealabil cu putin ulei.

Punem vasul in aparat si il mai lasam asa cam 10 minute pentru a-si mai mari volumul, aluatul.

Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 minute la 150 de grade.

Cu 15 minute inainte de expirarea timpului am intors cozonacul pe partea cealalta pentru o rumenire si o coacere uniforma.

Procedam in acelasi mod si cu al doilea cozonac.

Foarte bun a iesit, putin dulce aluatul, iar umplutura putin acrisoara.

 Nu am apucat sa il portionez frumos, deoarece pofta a fost foarte mare si s-a rupt in rotocoale.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Desert cozonac trandafir cu mere si nuca

Postat de caroline

Desert cozonac trandafir cu mere si nuca

Incepem prin a pregati umplutura. Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare. Le punem intr-o tigaie, adaugam cele 2 linguri cu zahar si lasam la foc potrivit, amestecand mereu pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2014, 19:59
Trandafir de la Pitesti,ce departe esti...
la 28.08.2014, 20:08
))) ce poeta esti, Cleme!
la 28.08.2014, 20:09
Ce fain!
la 28.08.2014, 20:12
Delicioase rotocoalele aromate cu mere!
la 28.08.2014, 20:23

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking