Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos

Postat de Ina in Dulciuri
18 Ian 2014 | 11613 vizualizari
Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos

Pufosi, deliciosi , numai buni cu o cafea, un pahar de lapte sau de luat la pachet .

Ingrediente

  • Aluat de cozonac:
  • 60 g unt
  • 3 oua mici
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • Umplutura:
  • rahat
  • 100 g mac
  • 100 g nuca de cocos
  • 1 albus de ou
  • 100 ml. lapte
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • zahar tos

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura.

Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat macul. Am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, cca 5 minute, timp in care macul si-a dublat volumul. Adaugam nuca de cocos impreuna cu esenta de rom si omogenizam. Batem albusul spuma si-l incorporam in compozitia de mac. 

Cand aluatul este gata, il impartim in 2 parti egale si intindem  2 foi  dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm .

Umplem foile cu compozitia de mac , dar  tapetam si cu  bucati de rahat. Rulam pe lungime, apoi taiem rondele pe care le asezam in forme de briose sau savarine ( Daca nu avem hartiute speciale, ungem tava cu ulei si tapetam cu faina ) .

Lasam cozonaceii  30 minute la loc cald, timp in care acestia isi vor dubla volumul.  

Coacem  in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 35-40 minute . Inainte cu 10 minute de a-i scoate din cuptor, ii ungem cu galbenus de ou si presaram zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Brownies

Postat de cristeena20

Brownies

Intai topim ciocolata cu margarina la foc mic si adaugam zaharul si uleiul, amestecand bine. Cand ingredientele sunt omogene luam de pe foc si punem la racit.  Batem ouale cu un tel (doar...

Citeste continuarea

Briose cu mascarpone, scortisoara si mac

Postat de merisor67

Briose cu mascarpone, scortisoara si mac

Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru. Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2014, 18:56
Ce bine arata! La favo cu ei
la 18.01.2014, 18:56
tot ce-mi place ai pus acolo!
la 18.01.2014, 18:56
ce frumusei sunt!!!!ideali la un pahar de lapte...mmm
la 18.01.2014, 18:58
Ce buni de luat la pachet pentru Costel
la 18.01.2014, 18:58
Au fost vreo doua luni in care I-am facut lui Costel saptamanal, pentru pachet. Acum m-am plictisit de cozonac, am trecut pe biscuiti )

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking