Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos

Postat de Ina in Dulciuri
18 Ian 2014 | 11623 vizualizari
Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos

Pufosi, deliciosi , numai buni cu o cafea, un pahar de lapte sau de luat la pachet .

Ingrediente

  • Aluat de cozonac:
  • 60 g unt
  • 3 oua mici
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • Umplutura:
  • rahat
  • 100 g mac
  • 100 g nuca de cocos
  • 1 albus de ou
  • 100 ml. lapte
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • zahar tos

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura.

Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat macul. Am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, cca 5 minute, timp in care macul si-a dublat volumul. Adaugam nuca de cocos impreuna cu esenta de rom si omogenizam. Batem albusul spuma si-l incorporam in compozitia de mac. 

Cand aluatul este gata, il impartim in 2 parti egale si intindem  2 foi  dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm .

Umplem foile cu compozitia de mac , dar  tapetam si cu  bucati de rahat. Rulam pe lungime, apoi taiem rondele pe care le asezam in forme de briose sau savarine ( Daca nu avem hartiute speciale, ungem tava cu ulei si tapetam cu faina ) .

Lasam cozonaceii  30 minute la loc cald, timp in care acestia isi vor dubla volumul.  

Coacem  in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 35-40 minute . Inainte cu 10 minute de a-i scoate din cuptor, ii ungem cu galbenus de ou si presaram zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clafoutis cu cirese

Postat de comanligia

Clafoutis  cu cirese

Ciresele se spala si se curata de codite si de samburi,(le-am taiat pe jumatate)apoi se presara putin zahar si se lasa deoparte. Intr-un castron se amesteca bine ouale impreuna cu sarea,...

Citeste continuarea

Prajitura dalmatian

Postat de Constelatialeu

Prajitura dalmatian

Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2014, 18:56
Ce bine arata! La favo cu ei
la 18.01.2014, 18:56
tot ce-mi place ai pus acolo!
la 18.01.2014, 18:56
ce frumusei sunt!!!!ideali la un pahar de lapte...mmm
la 18.01.2014, 18:58
Ce buni de luat la pachet pentru Costel
la 18.01.2014, 18:58
Au fost vreo doua luni in care I-am facut lui Costel saptamanal, pentru pachet. Acum m-am plictisit de cozonac, am trecut pe biscuiti )

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking