Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"

Postat de Corina33 in Dulciuri
22 Noi 2014 | 7547 vizualizari
Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"

Un cozonac cu arome si culori de toamna....mie asa mi s-a parut. Tare imi place cand afara e frig, casa sa mi se incalzeasca de la cuptor si sa se umple de aroma scortisoarei si a merelor coapte. Este foarte pufos si gustos, va sfatuiesc sa-l incercati cu incredere!

Ingrediente

Ptr aluat:

  • 420 g faina
  • 140 ml lapte
  • 60 g unt moale
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie sau portocala

Ptr umplutura:

  • 1-2 linguri unt moale
  • 4-5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 2 mere

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, apoi se amesteca cu untul si zaharul ramas si se toarna peste faina impreuna cu ouale batute. Se framanta aluatul pana devine neted si nelipicios, iar daca este nevoie mai adaugam 1-2 linguri de faina sa ne ajute la framantat. Se acopera aluatul si se lasa sa dospeasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curent.

Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in felii subtiri. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cu untul. 

Pe masa infainata se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aprox. 1 cm grosime, apoi se unge cu umplutura de scortisoara si zahar. Se taie in dreptunghiuri de aprox. 5 X 8 cm si pe fiecare dreptunghi asezam 2-3 felii de mere. Se aseaza bucatile de aluat una peste alta, apoi le punem intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Il acoperim si lasam din nou la dospit inca 20 de minute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Punem cozonacul la copt pentru 35 de minute. Daca observati ca varfurile se coc prea repede , acoperiti cozonacul cu o folie de aluminiu in ultimele 10 minute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Desert cornuri cu nuca si gem de prune

Postat de Constelatialeu

Desert cornuri cu nuca si gem de prune

Inainte sa ne apucam de treaba, scoatem toate ingredientele pe masa, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron punem drojdia uscata cu o lingura de zahar si o lingura de faina si adaugam...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce

Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece. Se framanta aluatul, se infaineaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2014, 19:08
senzatie mare aici
la 22.11.2014, 19:14
Bun
la 22.11.2014, 19:18
Super
la 22.11.2014, 19:21
Ce bunatate ne-ai adus Corinut!
la 22.11.2014, 19:24
L-ai si impartit?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking