Ingrediente
Ptr aluat:
- 420 g faina
- 140 ml lapte
- 60 g unt moale
- 2 oua
- 80 g zahar
- 20 g drojdie
- 1 lingura coaja rasa de lamaie sau portocala
Ptr umplutura:
- 1-2 linguri unt moale
- 4-5 linguri zahar
- 1/2 lingurita scortisoara pudra
- 2 mere
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, apoi se amesteca cu untul si zaharul ramas si se toarna peste faina impreuna cu ouale batute. Se framanta aluatul pana devine neted si nelipicios, iar daca este nevoie mai adaugam 1-2 linguri de faina sa ne ajute la framantat. Se acopera aluatul si se lasa sa dospeasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curent.
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in felii subtiri. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cu untul.
Pe masa infainata se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aprox. 1 cm grosime, apoi se unge cu umplutura de scortisoara si zahar. Se taie in dreptunghiuri de aprox. 5 X 8 cm si pe fiecare dreptunghi asezam 2-3 felii de mere. Se aseaza bucatile de aluat una peste alta, apoi le punem intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Il acoperim si lasam din nou la dospit inca 20 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Punem cozonacul la copt pentru 35 de minute. Daca observati ca varfurile se coc prea repede , acoperiti cozonacul cu o folie de aluminiu in ultimele 10 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|