Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 oua + 2 galbenusuri;
- 200 ml lapte;
- esenta de rom;
- 8 linguri zahar;
- 100g unt taiat bucatele;
- 600g faina;
- un praf de sare;
- un plic de 7g de drojdie uscata.
- Pentru umplutura:
- 3 albusuri;
- 6 linguri zahar;
- 2 linguri cacao;
- 250g rahat;
- 100g nuci;
- 100g stafide.
- Pentru uns si ornat:
- un galbenus;
- o lingura de zahar.
- Mai trebuie ulei pentru uns tavile si masa de lucru.
Mod de preparare
Ingredientele pentru aluat se pun in masina in ordinea in care le-am prezentat si se seteaza masina la programul pentru framantat.
Intre timp se taie rahatul, se sparg, se aleg si se maruntesc nucile si se spala stafidele.
Cand se apropie terminarea programului, se bat 3 albusuri spuma (doua de la aluat si unul de la oul pentru uns), apoi se mixeaza cu zaharul pana se face bezea si, in final, se amesteca cu cacaua, nucile si stafidele.
Cand s-a terminat programul se aprinde cuptorul pentru a se incalzi!
Se pregatesc tavile: se ung cu ulei si se aseaza hartie de copt in ele. Se pun pe/langa aragaz pentru a se incalzi de la cuptor.
Se unge masa de lucru si se rastoarna aluatul pe ea. Se imparte in patru pentru a pregati doi cozonaci impletiti in doua. Fiecare parte de aluat se intinde usor, se pune umplutura peste ea si se impatureste cu grija. Se impletesc cozonacii si se pun in tavi, dupa care se lasa la crescut, la cald, cu o folie si un prosop deasupra.
Dupa ce au crescut, cozonacii se ung cu galbenus si pe deasupra se presara zahar.
Se baga la cuptor si se tin pana cand trec de testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci framantati la masina de facut paine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|