Cozonacul pofticios

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
12 Feb 2017 | 7031 vizualizari
Cozonacul pofticios

Toata noaptea am visat ca framant cozonac, asa ca m-am si pus pe treaba ca sa nu raman cu pofta-n cui. N-am respectat nici o reteta, am facut cum mi-a trecut prin cap, cu ingrediente care-mi plac si le-am imbinat sa iasa un cozonac la care sa poftesti. N-am sa zic ca e cel mai bun, cel mai reusit sau cine mai stie ce, eu spun doar atat, ca mi-am satisfacut poftele si cand pui bun cu bun, zau daca poate sa iasa ceva nebun.......:))))))))

Ingrediente

  • 1 kg faina Bunica ( buna faina asta de la Bunica)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 5 oua ( am avut oua de la gaini nestresate, din alea crescute acasa la mama)
  • 100 g unt topit
  • 150 g smantana dulce ( are o consisteta solida, poti sa o intinzi si pe paine)
  • 200 g zahar brun + 1 lingura zahar brun
  • 300 ml lapte caldut + 3 linguri lapte caldut
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • rahat colorat taiat cubulete mici
  • stafide aurii
  • cacao
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • Zahar brun pentru presarat deasupra

Mod de preparare

E stiut ca ingredientele e bine sa fie la temperatura camerei, pentru o mai buna reusita a preparatului.

Pentru inceput, am cernut faina intr-un castron incapator, am facut in mijloc o gropita si am pus drojdia sfaramata + 1 lingura de zahar brun + 3 linguri lapte caldut + 1/2 lingurita sare, am amestecat bine si am lasat sa creasca cca. 10 min. Intre timp, am topit untul. Intr-un castron, am pus ouale cu zaharul si am mixat foarte bine, apoi am adaugat untul topit si am continuat sa mixez, am adaugat si smantana si am incorporat-o bine, apoi am adaugat laptele caldut. Tot acest amestec l-am adaugat peste maiaua crescuta in castronul cu faina, am inceput sa incorporez faina de pe margini, am adaugat si uleiul si l-am incorporat, apoi am rasturnat aluatul pe blatul de lucru si am framantat cca. 20 min, am asezat aluatul inapoi in castron, l-am acoperit cu un servet si l-am lasat sa creasca cca. 2 ore. Dupa ce a crescut, am impartit aluatul in 4 bucati egale, am intins fiecare bucata cu sucitorul, am presarat cacao, stafide si rahat, am rulat si am impletit doua cate doua suluri. Am asezat cozonacii formati in forme tapetate cu hartie de copt si am lasat la crescut inca 20 min; am uns fiecare cozonac cu ou si am presarat zahar brun. Am dat formele la cuptorul preincalzit la 180 grade C, am redus focul la mediu si am copt cca. 40-45 min,  se verifica cu un bat de frigaruie, daca sunt copti, se scot si se lasa la racit. Cum eu sunt foarte pofticioasa, n-am rabdare sa las sa se raceasca, imi plac fierbinti, asa ca am rupt dintr-unul.....mi-am facut damblaua, deci pofta nu mi-a ramas in cui....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul pofticios" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu gutui

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta cu gutui

Mai intai se prepara umplutura, calind gutuile rase impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa. Intr-un castron se pun untul, untura, zaharul, zaharul vanilat, laptele si...

Citeste continuarea

Cozonac cu fructe uscate

Postat de gicuta69

Cozonac cu fructe uscate

Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat si am lasat la dospit 15-20 de minute. Restul de lapte l-am pus  intr-o craticioara pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2017, 16:02
Am venit sa cer un colt de cozonac!
la 12.02.2017, 16:03
Chiar mi s-a facut pofta!
la 12.02.2017, 16:04
eu vreau o felie de dupa colt
la 12.02.2017, 16:05
Chiar pofta ti se face cand vezi cat e de fain, d-apoi sa mai si simti mirosul .....
Cam multe borcane frumoase ai pe acolo!
la 12.02.2017, 16:06
ce super e

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking