Crap cu pesto si legume

Postat de mihaelar63 in Retete Delikat
2 Sep 2018 | 3683 vizualizari
Crap cu pesto si legume

Vara cu legume proaspete si condimentele din dotare m-au inspirat la asezonarea acestui crap  proaspat. Norocul meu este ca sotul se ocupa de curatarea , spalarea sau eventuala transare a pestelui sau a carnurilor .  

Ingrediente

  • 1.5 Kg crap oglinda
  • 2 linguri de otet
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri pesto genovese
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura ierburi cu boia Delikat
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita piper boabe Delikat
  • 1/2 lingurita ienibahar Delikat
  • sare de Himalaya
  • busuioc verde

Mod de preparare

  1.  Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic .
  2. Sarati pestele si il ungeti interior / exterior cu pesto cu busuioc .
  3. Legumele se curata , spala si se taie bucati mai mari .
  4. Piperul si ienibaharul se zdrobesc intr-un mojar .
  5. Se razuieste putina coja de lamaie . Miezul se taie cubulete .
  6. Cubuletele de lamie se amesteca cu ulei de masline , usturoi , ceapa si ardei .
  7. Adugati sare , piper si ienibahar .
  8. Cu acest amestec se umple crapul . Introduceti in interior si foile de dafin .
  9. Se pune pestele intr-o tava ceramica .
  10. Presarati pe deasupra cu ierburi cu boia si stropiti cu putin ulei .
  11. Turnati putina apa in tava .
  12. Se da tava cu peste la cuptor pentru 40 minute . Eu am folosit programul special pentru coacerea pestelui .
  13.   La servire decorati cu lamaie si busuioc verde .

                 Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu pesto si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui pe sticla cu ostropel

Postat de eumimi

Pui pe sticla cu ostropel

Pregatim mai intai puiul. Il ungem pe toata suprafata si in interior cu condiment pentru pui de la DELIKAT. Umplem o sticla de 500 ml cu apa si cu 2 linguri de ulei. Asezam puiul pe sticla si il...

Citeste continuarea

Tocanita de legume, de post

Postat de mirela0911

Tocanita de legume, de post

Se curata dovleacul de coaja, se taie in doua pe lungime si se scot samburii (daca sunt mari). Se taie in cubulete. Cartofii se curata si se taie la fel, in cubulete. Ceapa se curata si se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2018, 09:52
la 02.09.2018, 10:03
Foarte bun!
la 02.09.2018, 10:15
Ce mult îmi place cum arată...!
la 02.09.2018, 10:32
la 02.09.2018, 10:59
Ce bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking