Crap cu portocale si broccoli

Postat de mihaelar63 in Crap / Caras
13 Oct 2015 | 3688 vizualizari
Crap cu portocale si broccoli

Cel putin de doua ori pe saptamana consum peste . Imi place cel proaspat de apa dulce curgatoare . Eu zic ca suntem niste norocosi ca putem sa ne aprovizionam cu asa ceva . De aceasta data am dorit o usoara aroma de citrice dar mai putin puternica ca lamaia . Am apelat la portocala . Coloristic langa acestea sta bine ca si garnitura putin broccoli [ fara multe calorii ;d] .

Ingrediente

  • 1 crap 1.5kg
  • 1 broccoli -1 kg
  • 1 lingurita turmeric pudra
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 2 portocale
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 50 gr slaninuta
  • 50 gr unt
  • sare

Mod de preparare

  1. Crapul curatat si spalat se incresteaza pe spate si se aseaza intr-o tava .
  2. Se amesteca zeama de la portocale cu sare , ulei ,ghimbir si  turmeric .
  3. Se unge pestele cu acest amestec .
  4. Slaninuta si usturoiul curatat se feliaza si se pune cate o bucatica in fiecare crestatura de pe spatele crapului .
  5. Dati tava la cuptor timp de 45 minute  la cuptor pana incepe sa se rumeneasca [ in functie de cum va coace ].
  6. Intre timp spalati broccoli ,il desfaceti in buchetele si il fierbeti usor in apa sarata [ fara a acoperi oala ] .
  7. Scurgeti broccoli intr-o sita si transferati buchetelele in tava cu peste . Peste fiecare buchetel puneti cate o fasie de unt .
  8. Mai dati tava la cuptor cateva minute pana se topeste untul .
  9. Serviti preparatul cald  decorat cu portocale .
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu portocale si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Caras la cuptor in sos de vin

Postat de Bunica

Caras la cuptor in sos de vin

Carasul l-am cumparat curatat si eviscerat. Am spalat bine pestele, l-am crestat pe spate si l-am pus in tava L-am condimentat pe ambele parti. Am turnat vinul,cateva bucatele de lamaie...

Citeste continuarea

Plachie de crap

Postat de katty

Plachie de crap

Portionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare. Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin. In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 13.10.2015, 16:41
la 13.10.2015, 16:45
Wooow arata absolut minunat.
la 13.10.2015, 16:47
Ce bine arata feliuta de lamaie langa crap.
la 13.10.2015, 16:48
vreau si eu
la 13.10.2015, 16:52
Daniela , prima venita , prima servita

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking