Ingrediente
- 1 buc crap (1.5 kg curatat, eviscerat si decapitat)
- zeama de la o lamaie (50 ml)
- 30 ml ulei de masline presat la rece
- 1/4 lgt sare grunjoasa
- 1 mana ace de pin (80 g - spalate foarte bine si scurse)
- hartie de copt
- in + 2 lgt sare grunjoasa
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius.
2. Spala si sterge pestele cu prosoape de hartie.
3. Cresteaza din loc in loc pielea pestelui (treci peste acest pas daca e un exemplar mic) si freaca-l cu cele 2 lg de sare grunjoasa.
4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (vezi ca dimensiunea hartiei sa fie mai mare decat tava).
5. Amesteca zeama de lamaie cu uleiul si cu sarea.
6. Pune pestele in tava si unge-l tot, inclusiv in interior, cu amestecul obtinut. Imparte acele de pin in 3 si pune sub, in si deasupra pestelui.
7. Acopera pestele cu hartia de copt, sigileaza marginile hartiei si introdu tava in cuptor pentru 20-30 min.
S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap en papillote cu lamaie si pin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|