Ingrediente
- 6 bucati de crap (sau cate va incap in tava )
- 3 cepe mari,
- 150 g morcovi ( daca se poate cat mai mici ),
- 100 g telina,
- 1 ardei gras rosu,
- 3 cartofi,
- 200 ml suc de rosii,
- un borcan de 800 g cu rosii in suc de rosii,
- un borcan cu ciuperci conservate,
- 2 capatani usturoi,
- 150 ml vin alb,
- patrunjel verde,
- sare
- ulei
- faina ( pentru tavalit pestele )
Mod de preparare
Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni.
Ceapa se toaca solzisori, morcovii si telina se feliaza si se calesc impreuna in ulei. Se adauga bucati de ardei gras, usturoiul taiat feliute si se calesc in continuare. Completam cu ciupercile scurse, apoi turnam sucul de rosii, potrivim gustul de sare si mai fierbem circa 15 min.
Curatam cartofii, ii feliem rondele si-i prajim.
Asezam legumele in tava, bucatile de peste peste legume, turnam vinul si acoperim totul cu felii de rosii.
Dam vasul la cuptor pentru 25 min., iar la servit se presara verdeata tocata.
Daca avem alaturi mamaliguta si-un pahar cu vin bun, succesul este asigurat :X
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap oriental" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|