Crap oriental

Postat de Ina in Peste
6 Dec 2015 | 4045 vizualizari
Crap oriental

Pentru ca se mananca peste si aveam un crap frumusel, am zis sa incerc inca o reteta din cartea pe care o detin de anul trecut, in format electronic, carte ce contine peste 600 retete cu peste. ( Cine doreste cartea, sa-mi lase adresa de e-mail si i-o trimit ) O reteta delicioasa, pe care o recomand cu drag :X  

Ingrediente

  • 6 bucati de crap (sau cate va incap in tava )
  • 3 cepe mari,
  • 150 g morcovi ( daca se poate cat mai mici ),
  • 100 g telina,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 3 cartofi,
  • 200 ml suc de rosii,
  • un borcan de 800 g cu rosii in suc de rosii,
  • un borcan cu ciuperci conservate,
  • 2 capatani usturoi,
  • 150 ml vin alb,
  • patrunjel verde,
  • sare
  • ulei
  • faina ( pentru tavalit pestele )

Mod de preparare

Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni.

Ceapa se toaca solzisori, morcovii si telina se feliaza si se calesc impreuna in ulei. Se adauga bucati de ardei gras, usturoiul taiat feliute si se calesc in continuare. Completam cu ciupercile scurse, apoi turnam sucul de rosii, potrivim gustul de sare si mai fierbem circa 15 min.

Curatam cartofii, ii feliem rondele si-i prajim. 

Asezam legumele in tava, bucatile de peste peste legume, turnam vinul  si acoperim totul cu felii  de rosii.

Dam vasul la cuptor pentru 25 min., iar la servit se presara verdeata tocata.

Daca avem alaturi mamaliguta si-un pahar cu vin bun, succesul este asigurat :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap oriental" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cod in crusta de arahide

Postat de rhapsody

Cod in crusta de arahide

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Curatam codul de solzi, il spalam si il stergem cu un prosop de hartie. 3. Oul il amestecam cu lapte si sare si il batem bine. 4. Dam prin...

Citeste continuarea

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Postat de AlexTeacher

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Intindeti feliile de peste afumat pe un tocator; Adaugati peste acestea crochete de paine prajita unse in prealabil cu crema de branza cu ciuperci, frunzele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2015, 20:13
Arata frumos
la 06.12.2015, 20:14
Dupa ce mananc incep sa dau din buric?
la 06.12.2015, 20:15
bun bun
la 06.12.2015, 20:15
Cleme ))
la 06.12.2015, 20:15
Camy

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking