Ingrediente
- 1 crap (fara cap si coada)
- 4-5 cartofi
- 4-5 cepe mari
- 200 ml ulei
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- ardei boia
- marar
Mod de preparare
Mai intai, prajim bucatile de crap in ulei incins. pe ambele parti. In acelasi ulei, prajim si cartofii taiati cuburi mai mari. Nu-i lasam sa se prajeasca bine, doar sa se rumeneasca putin.
In acelasi ulei in care am prajit pestele si cartofii, prajim si ceapa taiata julienne. Dupa ce se caleste ceapa, adaugam vinul,1 cana de apa, sare, piper si ardei boia dulce si mai lasam 2-3 minute pe foc.
Punem intr-o cratita cartofii, adaugam apoi sosul de ceapa, iar deasupra punem pestele. Cartofii trebuie sa fie in zeama, daca nu este suficienta, mai adaugam putina apa.
Presaram sare deasupra pestelui, presaram marar tocat si dam la cuptor, 30-35 de minute sau pana cand cartofii vor fi fierti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap sarbesc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|