Peste sub plapuma

Postat de Ksenya in Crap / Caras
25 Mar 2021 | 713 vizualizari
Peste sub plapuma

  Pestele preparat astfel acompaniat de sosul delicios si cu lipia crocanta ...un rasfat de zile mari. Va indemn sa incercati reteta mea! O sa aveti nevoie de doua castroane de lut .

Ingrediente

  • 2 bucati generoase de peste cam de 200 de grame. eu am avut crap,insa se poate prepara cu orice peste aveti la indemana sau va place.
  • 2 linguri faina.
  • putin ulei cam 2-3 linuri
  • Pentru sos
  • 2 catei de usturoi taiati grosier
  • 1/2 ceapa
  • 300 grame suc de rosii
  • o lingura pasta de tomate
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • pentru capac (plapuma)
  • 200 ml apa
  • o lingurita ulei
  • drojdie 7 grame
  • faina cat cuprinde
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

 Pregatim coca mai intai.

Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul.

Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si neipicios,acoperim si-l lasam deoparte .

Pestele il saram ,piperam si -l tavalim prin faina, apoi  in uleiul incins si il prajim usor pe ambele parti.

Il scoatem intr-un catron si -l dam deoparte.

Amestecam si pasam cu ajutorul unui blender vertical  toate ingredientele de mai sus, pentru sos, pana obtinem un sos parfumat 

Distribuim cate putin sos pe fundul castronului,adaugam pestele, apoi adaugam din nou sos.

Din coca formam doua bile, apoi cu mana aplatizam pana obtinem ca niste turte/lipii; acoperim castronul, formand din coca un capac.

Dam la cuptor preincalzit in prealabil la 180 grade C, pentru 20 minute sau pana se rumeneste aluatul frumos.

Timpul de preparare in functie de cuptor.

Scoateti cu grija castroanele si puteti servi dupa 10 minute de repas.

 Se serveste cu bucati din capac, calculat exact cat sa va ajunga pentru tot continutul din castron.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste sub plapuma" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Crap cu sos de rosii

Postat de Jymy

Crap cu sos de rosii

Se cresteaza pestele din loc in loc, se condimenteaza cu sare si piper, se persara busuiocul si printre crestaturi se adauga cateii de usturoi feliati. Se unge uniform cu suc de rosii si se...

Citeste continuarea

File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Postat de mirela0911

File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2021, 15:53
la 25.03.2021, 18:56
Bun, tare bun!
la 25.03.2021, 19:04
Faină idee!
la 25.03.2021, 19:30
la 25.03.2021, 19:45
Bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking